ПЛ: Тензија, голови, на крају реми Арсенала и Тотенхема!

У Лондону увек пуца! Велики ривали одиграли су добар меч и тако ставили завесу на клупски фудбал на "Острву" пред репрезентативну паузу.  Пршти, пуца, сева. . . Атомски фудбал Тотенхема и Арсенала, Певци умало прокоцкали 2:0! Какав дерби Северног Лондона. . .

Фудбал 01.09.2019 | 23:19
ПЛ: Тензија, голови, на крају реми Арсенала и Тотенхема!
Фудбалери Арсенала и Тотенхема одиграли су нерешено 2:2 у последњој утакмици четвртог кола Премијер лиге на "Емирејтсу" у великом дербију Лондона.

Прштало је у дербију северног Лондона! Сјајан фудбал гледали смо на Емиратима и умало видели трећу победу Тотенхема на стадиону Арсенала од оснивања Премијер лиге. Познато је да ово гостовање најнеугодније за Певце, славили су само једном у овом веку на терену Тобџија и огромних 2:0 у данашњем сусрету једноставно нису смели да прокоцкају. На крају, морали су чак да спасавају живу главу. Арсенал је добио крила када је смањио на 1:2 у надокнади првог дела, на време стигао и до поравнања, а онда су у финишу милиметри спасли госте страшног нокаута. Арсенал је преко Папастатопулоса стигао до 3:2, међутим ВАР је сигнализирао доказао да се радило о офајду приликом асистенције. 

Звездин ривал у Лиги шампиона ове сезоне сјајно је ушао у утакмицу. Додуше, у доброј мери захваљујући голману Бернду Леноу, који је једну лагану лопту одбио право на ногу Кристијану Ериксену за 0:1. Био је то 50. погодак данског репрезентативца који је тако постао први играч Тотенхема (у Премијер лиги) коме је пошло за руком да има 50+ и голова и асистенција. 

Певци су до великих 2:0 дошли са беле тачке. А ко би други него Хари Кејн, коме је то био 10. гол у лондонским дербијима са Арсеналом. Такав учинак имају још само Боби Смит и Емануел Адебајор....

Деловало је у тим моментима да ће Маурисио Покетино коначно забележити први тријумф над Унаијем Емеријем на његовом терену (у Шпанији углавном губио са Еспањолом), али убрзо ће кренути ураган Тобџија који ће покренути погодак Александра Лаказета. 

Тек у другом делу почело је да пуца на све стране. Довољно је рећи да смо видели невероватних 37 удараца ка голу (оба тима заједно, 25:12 за домаћина), односно да је скоро 20 шутева ишло директно у гол.

Арсенал је минуте доминације у наставку материјализовао преко Пјер Емерика Обамејана у 71. минуту. Диван пас послао је Гендузи, Обамејан се опружио колико је дуг и погодио. 

Играло се потом без гарда, Арсенал поново био ближи голу, али мреже се више нису тресле. 

Тотенхем је играо у формацији 4-3-3: Лорис - Санчез, Алдервејрелд, Вертонген, Роуз - Сисоко, Винкс - Ламела, Ериксен, Сон - Кејн. Шансу су добили још Деле Али и Ло Селсо. 

Било би занимљиво шта после оваквог атомског фудбала има да каже Владан Милојевић... 

Иако је постава домаћих деловала изузетно офанзивно на папиру са Николасом Пепеом, Пјером-Емериком Обамејангом и Александром Лаказетом у врху напада, ипак су гости били ти који су више нападали од првог минута.

Већ после десет минута такав приступ им се и исплатио. Нова чудна реакција одбране Арсенала, крунисана не баш најбољом интервенцијом голмана Бернда Лена након шута Ерика Ламеле довела је Тотенхем у предност. Стрелац је био Кристијан Ериксен ком није било тешко да пошаље лопту у небрањену мрежу.

Нису гости спуштали ногу са "гаса", били су бољи ривал у већем делу полувремена, али су и "тобџије" полако долазиле до даха и кретале офанзивније ка голу ривала.

Конкретнија узбуђења поново су се десила пред крај првог дела игре. Прво су "певци" дуплирали вођство, Гранит Џака је скривио једанаестерац, а Хари Кејн био сигуран са беле тачке.

То је тргло домаћина, ставили су све карте на напад и у надокнади времена поново дошли на гол заостатка. Пепе је упослио Лаказета, а Француз је извео сјајну минијатуру у казненом простору и "пробушио" Уга Љориса снажним ударцем.

Од почетка других 45 минута, Арсенал је ушао одлучније, пропустио неколико добрих прилика, а затим је и Тотенхем имао своје покушаје да промени резултат, али никоме из две екипе то није пошло за руком све до 71. минута када је домаћин изједначио.

Матео Гендузи је маестралним додавањем упослио Обамејанга, који се добро снашао и вратио утакмицу на почетак.

Црвено-бели су до краја били бољи тим, били надомак тога да потпуно преокрену резултат, али је ВАР поништио погодак који су постигли због офсајда Сеада Колашинца.

Темпо је након тога добрано спласнуо, појачала се тензија, али уз ситнија кошкања није било ничега што је вредно помена.

Тотенхем је био бољи ривал у првом полувремену, Арсенал у другом, а на крају – мирољубив резултат 2:2, којим чини се и једни и други могу да буду задовољни. Иако су оба тима имала своје прилике, реми делује као најреалнији однос снага на терену. 

Тим Унаија Емерија се приближио врху овим бодом, на деоби су петог места са Евертоном, Кристал Паласом и Вест Хемом, сви имају по седам бодова, али тек је почетак сезоне. Након репрезентативне паузе они ће у госте Вотфорду, где се очекује да ће уписати тријумф и додатно прићи Ситију и Ливерпулу.

Гости су имали тежак распоред, девети су са пет бодова, али више не брину око одласка Ерискена па ће вероватно бити мирнији и квалитетнији у наредним дуелима. По повратку Премијершипа њих чека нови градски дерби са Кристал Паласом на домаћем терену и дуел у ком ће свакако бити фаворити.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 4. коло:

Саутемптон - Јунајтед 1:1 (0:1)
/Вестергард 58 - Џејмс 10/

Лестер – Борнмут 3:1 (2:1)
/Варди 12, 73, Тилеманс 41 – Вилсон 15/

Манчестер сити – Брајтон 4:0 (2:0)
/Де Брујне 2, Агуеро 42, 55, Бернардо 79/

Челси – Шефилд јунајтед 2:2 (2:0)
/Абрахам 19, 43 – Робинсон 46, Зума аг 89/

Кристал Палас – Астон Вила 1:0 (0:0)
/Ајув 73/

Вест Хем – Норич 2:0 (1:0)
/Халер 24, Јармоленко 56/

Њукасл – Вотфорд 1:1 (1:1)
/Шар 41 – Хјуз 2/

Барнли - Ливерпул (18.30)

у недељу

Евертон - Вулверхемптон 3:2 (2:1)
/Ришарлисон 5, 80, Ивоби 12 - Саис 9, Хименез 75/

Арсенал - Тотенхем 2:2 (1:2)
/Лаказет 45+2, Обамејанг 71 - Ериксен 10, Кејн 40. п/

ТАБЕЛА: Сити 10, Ливерпул (-1) 9, Лестер 8, Кристал Палас 7, Арсенал 7, Евертон 7, Вест Хем 7, Јунајтед 5, Тотенхем 5, Челси 5, Шефилд 5, Барнли (-1) 4, Брајтон 4, Борнмут 4, Саутемптон 4, Њукасл 4, Вулверхемптон 3, Астон Вила 3, Норич 3, Вотфорд 1.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар