Дачић: Састанак без новости, нема нових порука

- Не смије се доводити у релацију повлачење признања са укидањем такси. То не може да буде услов за укидање косовских такси, рекао је данас српски министар спољних послова Ивица Дачић.

Србија 30.08.2019 | 17:03
Дачић: Састанак без новости, нема нових порука
Дачић је навео да је колегама из Европске уније поставио питање да ли ће Косово престати да лобира за своје интересе и да лобира за независност.

"Истакао сам чињеницу да од кад су почели Бриселски преговори, више од 25 земаља је признало Косово, и да се ми нисмо бунили, а они се сада буне. Али не смије се доводити у релацију повлачење признања са укидањем такси. То не може да буде услов за укидање такси", казао је.

Оцијенио је ипак да је данашњи састанак био користан, мада није донио никакве новости ни нове поруке према Србији.

"Дакле, добре поруке за нас са самог састанка, а то је да они рачунају на Западни Балкан, али од тога па док то постане скора будућност је далек пут који се надам да ћемо прећи“, изјавио је шеф србијанске дипломатије након састанка у Хелсинкију.

Подсјећамо, Дачић је у Хелсинкију учествовао на неформалном састанку министара спољних послова држава чланица ЕУ и "партнера са Западног Балкана" и Турске који је одржан у организацији високе представнице за спољну и безбједносну политику ЕУ Федерице Могхерини и финског предсједавања Европској унији.

(Н1)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милутин

30.08.2019 15:20

Дацицу јесил ти њима запјевао коју? То мене интересује.

ОДГОВОРИТЕ