УС опен, 5. дан: Ђоковић на Кудлу, Федерер на Еванса!

Серена са Мучовом. . .  Полако се ближимо завршници последњег грен слема у сезони.

Тенис 30.08.2019 | 16:33
УС опен, 5. дан: Ђоковић на Кудлу, Федерер на Еванса!
Уплашили су се тениски заљубљеници да Новак Ђоковић неће моћи да оконча дуел другог кола против ХуанаИгнасија Лондера због ужасног бола који је трпео у рамену. Српски ас неколико пута током меча тражио је медицински тајмаут, не би ли бар на кратко ублажио нелагодност која је очигледно имала великог утицаја на начин на који је Ђоковић привео меч крају.

Ипак, последње вести су да у питању није ништа озбиљно, те да Новак спремно дочекује вечерашњег противника. То ће бити амерички тенисер, Денис Кудла, који је покварио „српску забаву“ елиминисавши ДушанаЛајовића на претходној степеници у четири сета, 3:1 (7:5, 7:5, 0:6, 6:3).

„Не верујем да је реч о некој повреди која би ме одвојила од терена на дужи период. Бар тако кажу доктори. Незгодно је што смо у сред грен слема, али наћи ћу начин да то прегрмим“, изјавио је Новак.

Што се његовог наредног ривала тиче, реч је о тенисеру који форсира сервис и који углавном воли да игра кратке поене. Тренутно се налази на релативно слабом 111. месту, а занимљиво, ово ће му бити трећи окршај са неким тенисером из наше земље на овогодишњем УС опену. Поред Лајовића и Ђоковића, Кудла је у првом колу играо и против Јанка Типсаревића, којег је такође добио у четири сета, 3:1 (3:6, 6:1, 7:6, 6:1).

На терен ће данас и трећи носилац на овом турниру, Роџер Федерер, који исто тако не би смео да има превише проблема против британског тенисера, Данијела Еванса. Федексов ривал тек је на УС опену прекинуо ужасну серију резултата и везао две победе, па је јасно да је Швајцарац велики фаворит да забележи победу и настави пут ка завршници.

Занимљиво, Федерер је оба своја претходна меча решио у четири сета. У првом колу играо је против индијског тенисера, Сумита Нагала, док је претходној рунди прешао преко Дамира Џумхура из суседне Босне и Херцеговине. Са Евансом до сада никада није имао превеликих проблема, пошто је славио у сва три њихова до сада одиграна међусобна сусрета.

Од осталих дуела вреди истаћи веома занимљив окршај између Алекса де Минаура и Кеија Нишикорија. Млада нада из Аустралије поново игра веома добро, те јапанском тенисеру неће бити нимало лако. Ту су и интересантни дуели између Пабла Карења-Бусте и Давида Гофана, те Фелисијана Лопеза и Данила Медведева.

Скок у женску конкуренцију казује нам да у жребу није преостала ниједна српска тенисерка. Зато ће љубитељи тениса вечерас морати да се препусте уживању чаролијама ветеранке, Серене Вилијамс, која ће имати незгодан задатак против Каролине Мучове, чешке тенисерке која се у последње време налази у заиста солидној форми.

Вилијамсова је на овом турниру постављена за осмог носиоца, наспрам Чехиње, која није међу повлашћенима, пошто се тренутно налази на 44. месту на WТА листи. Две тенисерке се до сада у каријери никада нису састајале.

Планиран је и један свеукрајински окршај. Елина Свитолина, тренутно пета тенисерка света играће против земљакиње, Дајане Јастремске, која се налази 27 степеника иза. Занимљиво, иако су из исте државе, никада раније нису играле једна против друге.

Џо Конта неће имати баш тако лаган задатак какав се на први поглед чини, када буде заиграла против ШуаиЖанг. Кинескиња јесте у паду форме, али на овом УС опену ипак показује знаке одређеног опоравка. Руку на срце, са британском тенисерком као да не зна, јер је славила само једном на пет њихових међусобних дуела.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар