УС опен: Надал не мисли да има предност...

. . . јер је избегао Ђоковића и Федерера! Рафаел Надал ове године на УС опену има "очишћен" пут ка финалу тог турнира.

Тенис 25.08.2019 | 09:35
УС опен: Надал не мисли да има предност...
Жребом у Њујорку утврђено је да Надал до евентуалног финала неће морати да игра ни против Роџера Федерера, ни против Новака Ђоковића.

Он ће се у првом колу састати са Федереровим прошлогодишњим "џелатом" Џоном Милманом, а најбоље рангирани ривал у његовој четвртини жреба му је Саша Зверев.

Пред почетак турнира Рафа је упитан да ли мисли да ће му овакав жреб помоћи.

"Не знам. Морам да победим своје мечеве да бих имао икакву предност. Морам још да радим да бих знао да ли имам икакву предност. Морам да видим да ли ја могу да донесем оно што је потребно на терен", изјавио је Надал.

Рафа није имао оволико среће на Вимблдону, пошто га је у полуфиналу сачекао - и победио у четири сета - Роџер Федерер.

"Ту нема говора о некој предности, то је део жреба. Такве ствари се дешавају када сте први, други или трећи. На пример, на Вимблдону је било другачије, сада се променило, па ћемо видети шта ће бити", констатовао је Надал.

Шпанац је прошле године био приморан да преда полуфинални меч Хуану Мартину дел Потру због великог проблема са коленима, али каже да се сада боље осећа.

"Надам се да ћу бити спреман. Прошле године нисам био лош, а колена су ми боље сада него тада. Прошле године је био проблем играње три-четири веома, веома дугачка меча, а онда се десило и то са коленом у полуфиналу... Надам се да ћу бити спреман", закључио је освајач 18 Гренд слем титула.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар