Нина прокоцкала УС опен...!

Ни 5:1 у тај-брејку није било довољно! Американка Таузенд славила после преокрета - 3:6, 7:6(5), 6:1.  Српкиња "испустила" УС опен после великог преокрета Американке.  Српска тенисерка Нина Стојановић испустила је велику предност и победу којим би се пласирала у главни жреб УС опена.

Тенис 24.08.2019 | 12:07
Нина прокоцкала УС опен...!
Српска тенисерка Нина Стојановић прилично несрећно је поражена у последњој рунди квалификација за УС опен, због чега је остала без пласмана у главни жреб. Од ње је била боља Американка Тејлор Таузенд после преокрета резултатом - 3:6, 7:6(5), 6:1.

Српкиња је одлично играла, лагано добила први сет, а у другом се изборила за тај-брејк, после којег је доживела психолошки пад. Нина је у тај-брејку водила за 5:1, али је потом изгубила шест везаних поена и изгубила сет, што се драстично одразило на њену игру.

Таузенд је искористила тај тренутак и са убедљивих 6:1 у трећем сету изборила пласман на УС опен.

Стојановићева је у трећем, последњем колу квалификација играла против Американке Тејлор Таунзенд, али је поражена у три сета.

Таунзенд је славила победу после нешто више од два часа борбе – 3:6, 7:6(5), 6:1.

Нина је била одлична у првом сету и заслужено га добила, али је пала у другом и губила са 5:2.

Ипак, уследио је повратак у тај део игре и одлазак у тај-брејк. У том делу игре наша тенисерка била је фуриозна, повела са огромних 4:0, али се онда десио крах.

Таунзенд је везала седам од наредних осам поена и увела меч у трећи сет, а у истом изузетно лако дошла до победе и пласмана у главни жреб турнира.

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар