Серђо Матарела дао партијама "још времена"

Серђо Матарела рекао је да је пристао на захтев политичких лидера да им остави још времена за стварање могућих савеза, као алтернативе превременим изборима.

Свијет 23.08.2019 | 07:19
Серђо Матарела дао партијама "још времена"
Италијански председник је новинарима рекао да "што пре жели јасно решење" јер "велика нација попут наше то захтева".

Он је додао да су му лидери странака рекли да желе да размотре да ли је договор могућ како би се избегли превремени избори. Он ће са њима од уторка одржати још један круг разговора.

Матарела је наговестио да нова влада мора бити довољно чврста да добије поверење у Парламенту и да има свеобухватан програм циљева. У супротном ће распустити парламент и расписати изборе на јесен.

Италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини инсистира да су избори најбољи начин да се превазиђе политичка криза, али оставља могућност за реконструкцију владе, што би могло да оживи срушену коалицију његове екстремнодесничарске Лиге и антирежимског Покрета пет звездица.

Након састанка с председником Италије Серђом Матарелом, Салвини је наговестио могућу алтернативу превременим изборима.

Председник италијанског Покрета пет звездица Луиђи Ди Маио рекао је да се не плаши превремених избора, али да је такође оставио простора за преговоре о могућем "чврстом савезу" који ће одржати актуелну законодавну
власт.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар