Костић: Истина је, Интер ме хоће!

Али, не бих тамо по сваку цену! “Колике су шансе за трансфер зна само Фреди Бобић”, каже маестро Ајнтрахта у мини-разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

Фудбал 20.08.2019 | 14:01
Костић: Истина је, Интер ме хоће!
Почетак Бундеслиге барем из перспективе фанова Ајнтрахта из Франкфурта протекао је потпуно у знаку Филипа Костића. Асистенција за победу над Хофенхајмом (1:0) и одлична оцена "двојка" у Билду, доказ су фантастичне форме у којој се Крагујевчанин налази, а због које се медији утркују у похвалама.

Феноменално је изгледао у недељу на терену Комерцбанк арене. Трчао, дриблао, центрирао, улазио у шансе и недостајао му је само гол па да утисак буде потпун. Али популарни Коле је задовољан и то осећање није крио ни током мини-разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

"Задовољан сам како је све кренуло. Отворили смо сезону Бундеслиге са три бода, остварили све четири победе у квалификацијама за Лигу Европе. Знамо да ће бити све теже, како сезона буде одмицала, али онако како је сада, добро је почело", напомиње Костић.

На терену делује као да ниси имао паузу током лета, држиш озбиљан ниво. У чему је тајна?

"Дуго сам у немачком фудбалу, али тек откако сам дошао у Франкфурт прошлог лета добио сам прилику да заиста покажем шта знам. Имао сам и срећу да наиђем на топ тренера Адија Хитера и одличне саиграче. Све се поклопило. А што се тиче индивидуалног рада активан сам током целе године не само у току летње паузе, и то се види и на терену."

Последњих недеља доста се пише о интересовању Интера, тачније Антонија Контеа који тражи играча твог калибра. Шта се ту дешава?

"Постоји интересовање Интера и та информација је тачна. Било је током лета још пар озбиљних понуда из Енглеске, али тамо је пијаца затворена тако да је то отпало. Видећемо какав је став људи у клубу поводом позива Интера. Лично, овде се осећам супер и не бих по сваку цену да мењам клуб. У Франкфурту ми је породица, одговарају ми град, клуб, стадион, навијачи..."

Колике су процентуално шансе да останеш у Ајнтрахту по завршетку летње пијаце?

"То зна само Фреди Бобић..."

Испало је да је управо Фреди погодио када те је довео из ХСВ-а прошлог лета. За само једну сезону утростручила ти се цена на Трансфермаркту?

"Једноставно је. Увек сам играо овако како играм сада, али то у претходним клубовима није било толико запажено јер није било резултата. А можда сада играм и три пута боље па је и због тога цена три пута већа."

Лука Јовић је отишао у Реал, да ли ти недостаје више на терену или ван њега?

"Недостаје ми мој 'баћа'. Не знам да ли више на терену или ван терена јер смо се свуда слагали феноменално. Клуб је за Луку добио понуду која се не одбија и ја сам убеђен сам да ће у предстојећој сезони да покаже да је топ класа." 

Чујете ли се сада када је у Мадриду?

"Редовно. Стално смо по карантинима и он и ја па имамо времена и за дуже разговоре." 

Можеш ли добру форму из Ајнтрахта да пренесеш на репрезентацију?

"Надам се. Видим да влада позитивна еуфорија поводом доласка Љубише Тумбаковића на место селектора и да се вратило расположење. Мислим да ће искусан тренер као што је Тумба успети да окупи најбоље репрезентативце и да у најјачем саставу можемо да победимо Португал. Знамо да смо забрљали против Украјине, али имамо простора да се исправимо. Верујем да можемо до Европског првенства", закључује Филип Костић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар