Кутињо обукао Бајернов дрес...!

Познати Бразилац дефинитивно је напустио Барселону и преселио се на "Алијанц арену" у Минхен.  То је то - Кутињо је Бајернов! Потпис уз велики осмех на лицу.

Фудбал 19.08.2019 | 22:30
Кутињо обукао Бајернов дрес...!
Један од највећих трансфера овог лета реализован је у понедељак.

Филипе Кутињо (27) напустио је Барселону и прешао у Бајерн Минхен као позајмљени играч, уз договор да првак Немачке има могућност да следећег лета потпише дугорочни уговор са њим, за обештећење од 100 милиона.

Некадашњи ас Ливерпула, који се није најбоље снашао на Ноу Кампу у претходних 18 месеци, стигао је у Немачку и на "Алијанц арени" први пут обукао дрес баварског гиганта.

''Ова селидба за мене представља нови изазов у новој земљи, у једном од најбољих клубова у Европе. Веома се радујем свему томе. Попут Бајерна, имам велике амбиције и уверен сам да ћу моћи да их остварим заједно са новим саиграчима", изјавио је Бразилац.

Директор Бајерна Карл-Хајнц Румениге рекао је да је клуб дуго радио да би довео Кутиња и да је он веома срећан јер је трансфер реализован.

"Захваљујемо Барселони јер су пристали на овај прелазак. Због своје креативности и изузетних вештина, Филипе је играч који ће одман ојачати наш напад", изјавио је он.

Спортски директор Бавараца Хасан Салихамиџић лично је путовао у Барселону да би добио пристанак шпанског првака.

"Филипе је током преговара веома јасно изразио став да апсолутно хоће у Бајерн. Он је играч светске класе, сјајних способности и може да заузме много позиција у нападачкој линији. Наш напад добио је још више квалитета, а Кутињо ће нам помоћи да остваримо зацртане циљеве у сезони 2019/20".



Време звиждука, спуштања главе од срамоте и патње је прошло, Филипе Кутињо је ушао у зону где су дозвољени само широки осмеси и позитивно размишљање. Управо је с таквим ставом Филипе Кутињо жврљнуо потпис на једногодишњу сарадњу с Бајерном, где ће покушати да врати каријеру на прави колосек после фијаска који је доживео у Барселони.

Минхенски гигант је с поносом објавио да је завршио велики посао и довео појачање светске класе у лику Филипеа Кутиња! Како је објављено, Бајерн је Барселони платио 8.500.000 евра за једногодишњу позајмицу, а наредног лета имаће опцију да купи Бразилца за суму од 120.000.000 евра. Искористи ли ту опцију, Кутињо би постао убедљиво најскупље плаћени фудбалер у историји немачког шампиона и комплетне Бундеслиге. Тај рекорд засад држи Кутињов будући саиграч Лукас Ернандез, који је овог лета плаћен 80.000.000 евра!

"Током преговора у Барселони Филипе нам је ставио до знања да апсолутно жели у Бајерн и да му је потребна промена у каријери. Он је играч светске класе с озбиљним фудбалским квалитетима и моћи ћемо да га користимо у разним варијантама напред", изјавио је Хасан Салихамиџић по потписивању уговора. 

Кутињо је срећан што је после једноипогодишње патње у Каталонији коначно дошао у средину која би могла да му врати ентузијазам и ниво какав је показивао својевремено у Ливерпулу.

"Огроман изазов за мене. Нова земља, лига, један од највећих клубова Европе. Спреман сам за све што ме чека и јако се радујем обавезама", поручио је кратко Кутињо, док је у рукама држао дрес с бројем “10“, што је још у недељу поподне најавио немачки гигант и произвођач спортске опреме Адидас.

Довођењем Филипеа Кутиња, Бајерн је направио два велика корака ка решавању проблема насталог одласком легендарног тандема Франк Рибери - Арјен Робен. Питање је само како ће Нико Ковачраспоредити Кутиња и Ивана Перишића, који је нешто раније стигао из Интера. Кутињо ће највероватније бити играч на левом боку, док је Перишић сам изјавио по потписивању уговора с Бајерном да може да игра и десно и напред, по потреби. И Кутињо је у Ливерпулу знао да покрије и десни бок, тако да је Ковач добио две озбиљне опције с којима може да меша карте. 

Видећемо шта ће Бајерн спремити за нову сезону...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар