"Стојаковић прије Стојаковића..."

30 година од самоубиства Рикија Берија. . .  Пре пет дана у кошаркашки свет обележио је 30 године од самоубиства некадашњег бека Сакраменто Кингса Рикија Берија.

Кошарка 19.08.2019 | 19:24
"Стојаковић прије Стојаковића..."
Бери, који се убио 14. августа 1989. године, одиграо је једну сезону у најјачој лиги на свету и многи су му предвиђали добру НБА каријеру.

У "руки" сезони бележио је 11 поена и три скока, уз 40 одсто за три поена и 45 одсто шута из игре.

У емотивном тексту ЕСПН колумнисте Марка Џеј Спирса, многи кошаркаши су говорили о Берију, а занимљива је реченица некадашњег играча Сакрамента Хернија Тарнера.

"Рики Бери је био Пеђа Стојаковић пре Пеђе Стојаковића", рекао је Тарнер поредећи Берија са легендом Сакрамента. "Био је веома, веома паметан", додао је он.

Рики Алан Бери најбољи је кошаркаш у историји универзитета Сан Хосе Стејт у Калифорнији. Кингси су га драфтовали 1988. године у првој рунди. Одиграо је одличну прву сезону, али се пред почетак друге убио.

Бери је имао проблема ван кошарке, али то су углавном били "ситни" проблеми. Његова мајка није волела његову жену, а спекулише се да се Бери у исто време верио са другом женом. Његови блиски пријатељи истичу да су жустре свађе са женом Валери биле свакодневица.

"Када сам причао са њим тог дана све се чинило нормално. Ништа није било необично", рекао је његов некадашњи саиграч Тарнер.

Касније у току дана жена га је пронашла како лежи у соби, са остављеним писмом.

Бери је написао да воли породицу – жену, родитеље, сестру... Такође је додао да је самоубиство могло да се избегне, али су фрустрације "с малим стварима", као и тежак брак разлог зашто је себи одузео живот.

Људи из Сакраменто Кингса саопштили су да Бери није имао менталних проблема, никада се није пожалио, а опет је себи одузео живот, због како је навио "малих ствари".



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар