Бјелица: Још мало поштовања и бићемо топ екипа!

Српски кошаркаш причао о тиму "орлова", шта је неопходно побољшати, очекивањима на Мундобаскету и фаворитима, НБА лиги. . .

Кошарка 19.08.2019 | 20:02
Бјелица: Још мало поштовања и бићемо топ екипа!
Кошаркаши Србије забиљежили су шесту побједу у исто толико припремних утакмица за Мундобаскет, пошто су у Атини побиједили домаћина Грчку (85:80) и тријумфовали на традиционалном Акрополис купу.

Уз Богдана Богдановића, који је на свој 27. рођендан предводио "орлове" са 28 поена, одличну партију приказао је и Немања Бјелица, који је постигао 18 поена, 14 скокова и четири асистенције.

Бјелица каже да Србија дјелује добро као тим, али да још има простора и времена за побољшања.

"Добро се осјећамо, али још увијек не играмо онако како желимо. Има још две недеље до почетка Мундобаскета и када дође вријеме бићемо одлични", поручио је у разговору за Талкбаскет.нет.

Он је јасно навео шта још то Србија мора да побољша.

"Прво, морамо више међусобно да се поштујемо, ми као играчи, али и начин на који играмо. Имамо доста добрих играча и зато би требало и као тим да напредујемо. Морамо више да комуницирамо, али мислим да ће то бити у реду. Најважније да будемо здрави. Остали смо већ без Драгана Милосављевића, а питање је да ли ће Милош Теодосић бити са нама", рекао је Бјелица.

Истакао је да је са нестрпљењем чекао повратак у национални тим, након што је због повреда пропустио претходна такмичења.

"Било ми је тешко да гледам како момци без мене освајају двије сребрне медаље заредом, јер волим да играм за национални тим. Сада сам коначно здрав и уживам да играм за репрезентацију и да се забављам са екипом. Једва чекам да почне Свјетски куп".

У екипи Србије игра неколико "великих звезда", али Бјелица каже да то не утиче на игру и да свако има своје место у тиму.

''Кад дође вријеме увијек пронађемо начин да играмо на најбољи начин. Заједно смо већ годинама, познајемо се добро, а имамо и сјајног селектора"

Он је напоменуо да Србија путује у Кину са великим амбицијама, али да ће конкуренција бити веома жестока.

"Биће јако првенство и свашта очекујем. Не бих био изненађен јер је било много отказа у селекцији САД, али упркос томе они су и даље први фаворити за златну медаљу. Ту су и Шпанија, Француска, Аустралија Грчка... доста добрих тимова који ће се борити за медаљу, иако неки то не желе да признају. Ми смо такође у том кругу фаворита, али нам треба још мало времена да будемо на топ нивоу", навео је играч Сакраменто Кингса.

Преласком у тим из главног града Калифорније, Бјелица је направио прави потез. У тиму Сакрамента имао је више мечева као стартер него у претходне три сезоне заједно, као и значајно бољу статистику.

"У Сакраменту сам коначно пронашао своју улогу, осећам се сјајно, имамо младу екипу и једног дана борићемо се за титулу. Морам још да напредујем у игри, јер сам можда закаснио са неким стварима, али задовољан сам", рекао је Бјелица.

Додао је да су његове мисли и планови искључиво везани за НБА.

"Не размишљам о повратку у Европу. Желим да завршим каријеру у НБА лиги, али никад се не зна. Припадам НБА и желим тамо да останем", јасно је поручио српски кошаркаш.

Бјелица је на питање да ли то што Никола Јокић и он играју у НБА јесте доказ да је кошаркашки таленат подједнако важан као и физичка припрема, рекао: "Да, то је добро за кошарку јер начин на који играмо такође је дио нашег талента".

Он је само један у низу српских играча, уз Богдана Богдановића и Марка Гудурића који је у НБА стигао из Фенербахчеа. Каже да то није случајност.

"Не, то се није догодило случајно. Добри смо играчи, јер смо радили са одличним тренером Жељком Обрадовићем. Фенербахче је сјајан тим за освајање титула, али прије свега за напредак играча", напоменуо је Бјелица.

Бјелицу и српски тим послије наступа на Акрополис купу очекује пут у Кину, већ сутра, а онда посљедње три провјере пред почетак Светског купа. Србија ће играти на турниру у Шењангу, од 23. до 27. августа, и то против селекција Италије, Новог Зеланда и Француска, а Мундобаскет почиње 31. августа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар