ПЛ БиХ: Прва ''тројка'' Вележа, реми у Угљевику!

Мостарци су пред домаћом публиком савладали Широки Бријег резултатом 1:0, док су у Угљевику ремизирали Звијезда 09 и Челик (2:2).

Фудбал 17.08.2019 | 21:30
ПЛ БиХ: Прва ''тројка'' Вележа, реми у Угљевику!
У прве двије утакмице петог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине састали су се Вележ и Широки Бријег, односно Звијезда 09 и Челик. У Врапчићима је тријумфовао домаћи тим резултатом 1:0 и потврдио бод са Тушња из прошлог кола, док је меч у Угљевику завршен подјелом бодова (2:2), иако је тим из етно-села Станишићи два пута био у резултатској предности.

Мостарци су од првог минута кренули агресивно ка голу Широкобријежана, шансе нису искористили Калезић и Брандао, а потом и најбољи члан Мостараца Фајић након асистенције Ћосића.

Теренску иницијативу домаћин је крунисао у 19. минуту – актери су били исти, нападач ''рођених'' је искористио асистенцију и матирао Зломислића.

У другом дијелу првог полувремена тим са ''Пецаре'' ослободио се притиска домаћих, али није успио озбиљније да угрози мрежу ривала који тражи прву побједу у повратничкој премијерлигашкој сезони.

Иста ситуација је виђена и током другог полувремена – Широкобријежани су имали теренску иницијативу, али су напади били изузетно јалови, без конкретне завршнице, па је Вележ успио да одбрани стечено из првог дијела и забиљежи прву ''тројку'' у повратничкој сезони Премијер лиге БиХ.

Вележ: Бобић, Манев, Звонић, Зељковић, Ћосић, Фајић, Брандао, Фереира, Хасановић, Ћивић, Калезић.

Широки Бријег: Зломислић, Ципетић, Квесић, Матић, Ћорић, Јовић, Марић, Станић, Ковачић, Багарић, Енин.

У Угљевику је Челик био бољи ривал, све до шансе Огњена Ђелмића из 24. минута, која је подигла самопоуздање код домаћих, који су у 31. минуту стигли до вођства поготком Предраговића који је искористио слабу реакцију гостујуће одбране.

Далеко садржајније било је друго полувријеме иако није тако изгледало до 60. минута. Зеничани су изједначили преко Граховца, који је са пет метара погодио мрежу домаћих, који су, ипак, након само три минута вратили предност на своју страну, када је гол постигао Стјепановић након што је претходно изблокиран Ђелмић.

Ипак, Челик је и након новог вођства Звијезде 09, која је посљедњих пет минута играла са играчем мање због искључења Бађија који је два пута симулирао фаул за једанаестерац, успио да се врати и у 74. минуту постигне, испоставиће се, погодак вриједан једног бода, а поентирао је Дилавер, који је изашао сам пред младог чувара мреже домаћег састава Манојловића.

Звијезда 09: Манојловић, Беновић, Војиновић, Мехмедагић, Кореиа, Предраговић, Ђелмић, Марковић, Бађи, Стјепановић, Тојчић.

Челик: Павловић, Врховац, Дедић, Дилавер, Хусеинбашић, Исић, Блажевић, Перишић, Јамак, Карлос, Окић.

Резултати 5. кола Премијер лиге БиХ

Вележ – Широки Бријег 1:0

/Фајић 19/

Звијезда 09 – Челик 2:2

/Предраговић 32, Стјепановић 64 – Граховац 61, Дилавер 74/

Борац – Младост (20:30)

Жељезничар – Слобода (20:30)

ТАБЕЛА: Жељезничар (-1) 10, Тузла сити (-1) 9, Челик 8, Сарајево (-2) 7, Борац (-1) 7, Слобода (-1) 5, Широки Бријег (-1) 4, Младост (-1) 4, Вележ 4, Зрињски (-2) 3, Радник (-1) 3, Звијезда (-1) 2.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар