ФРА: Жунињу у част, Лион изрешетао Анже!

Лион решетао и одушевљавао фудбалом као некад! Ауар, Депај и Дембеле су страшан трилинг! Анже испраћен са шест комада!

Фудбал 16.08.2019 | 23:35
ФРА: Жунињу у част, Лион изрешетао Анже!
Навијачи Лиона су у првом мечу на домаћем терену у новој сезони, велики транспарентом поздравили повратак легендарног Жуниња Пернамбукана у клуб. Славни Бразилац и играчка икона Лиона је овог лета преузео директорску функцију у клубу и очекивано зарадио овације.

А на терену му је добродошлицу на најлепши начин послала плејада актуелних звезда Лиона. Хусем Ауар, Муса Дембеле и Мемфис Депај су одућили Анже од фудбала, режирали победу од 6:0 и очарали публику неким спектакуларним потезима.

Дембеле и Депај су и у првом колу на гостовању Монаку показали да у изузетној форми улазе у нову сезону када су били најзаслужнији за победу од 3:0, а вечерас им је уз раме био сјајани везиста Усем Ауар. Он је забележио две асистенције и постигао један гол, Депај је уписао два гола и асистенцију, а Дембеле два поготка. У стрелце се уписало и Жунињово велико летње појачање Жан Лукас.

Већ после десетак минута је Ауар лепим ударцем са 20 метара отворио голеаду. Наставили су домаћи да нападају и после 36 минута је Дембеле дуплирао предност пошто је добро избегао офсајд замку. До полувремена је било већ 3:0. Ауар је лепо проиграо Депаја који је погодио кроз ноге голмана Бутеја.

Није Лион спуштао гас ни у наставку. Ауар је фантастичном асистенцијом пребацио целу одбрану Анжеа и асистирао Депају за други гол Холанђанина на мечу. Потом је на ред опет дошао Дембеле. Опет је побегао одбрани Анжеа и опет је пробио голмана Бутеја. Тачку је ставио бразилски новајлија Жан Лукаспошто је претходно Депај сјајним дриблинзима излудео хрватског дефанзивца Матеа Павловића.

ЛИГА 1 - 2. КОЛО: 

Петак

Лион - Анже 6:0 (3:0)
/Ауар 11, Дембеле 36, 65, Депај 42, 48, Лукас 72/



Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар