СЛС: Прва побједа у сезони Вождовца!

Фудбалери Вождовца победили су Јавор са 2:1, у петом колу Линглонг Суперлиге Србије.  Нишићев еврогол за првенац на крову, Вождовац после преокрета срушио Јавор.  Змајеви бољи од Ивањичана - 2:1.

Фудбал 16.08.2019 | 22:21
СЛС: Прва побједа у сезони Вождовца!
Домаћи играчи остварили су први тријумф у сезони и после четири одигране утакмице имају четири бода, један више од Јавора.

У дербију "твитер налога", гости из Ивањице први су дошли до предности, пошто је Петковић у десетом минуту савладао Тркуљу.

Ипак, само два минута касније резултат на семафору је поново био поравнат. Судија је показао на белу тачку, а Николић је реализовао једанеастерац.

До потпуно преокрета није се чекало пуно. Хајдин је у 27. минуту асистирао Нишићу, који је погодио за, испоставиће се, коначних 2:1. До краја меча нисмо видели голове и Вождовац је остварио важну победу.

"Змајеви" у наредном колу чека Младост, док ће Јавор угостити Напредак.

Сласт победе коначно и на крову Тржног центра стадион. Вождовац је после преокрета срушио Јавор, а човек одлуке био је талентовани везиста Јован Нишић, који је постигао прави еврогол у 27. минуту - 2:1 (2:1).

Гости су водили голом распуцаног Петковића од 10. минута, али се домаћин само два минута касније вратио голом Немање Николића са беле тачке. Змајеви су тада дошли до самопоуздања и убрзо и преокренули резултат.

Сам резултат довољно говори да су у првом полувремену виђени готово сви важнији детаљи са овог меча. Јавор је у наставку меча покушао да стигне до преокрета, притисак испшред гола Марка Тркуље био је прилично интензиван у самом финшу, а некадашњи голман Црвене звезде се посебно истакао у надокнади времена, када је на сјајан начин зауставио покушај Колаковића главом.

Иваничани ће жалити и због ситуације из 79. минута, када је поништен погодак гостујућег тима због офсајда.

У наредном колу Вождовац дочекује Младост, док ће Јавор дочекати Напредак.

Суперлига Србије, пето коло:

Вождовац – Јавор 2:1 (2:1)
(Николић 12п, Нишић 27 - Петковић 10)

субота:

17.00 Индђија – Радник
20.00 Чукарички – Пролетер
20.00 Младост – Раднички Ниш
20.00 Спартак Суботица – Црвена звезда

недаља:

19.00 Партизан – Рад
20.00 Мачва – Напредак
20.00 Војводина – Бачка Топола

Табела: Војводина 12, Бачка Топола 12, Црвена звезда (-1) 9, Раднички 9, Партизан (-1) 7, Чукарички (-1) 6, Спартак 6, Вождовац 4, Инђија 4, Младост 4, Јавор 3, Радник 3, Рад (-1) 3, Пролетер 2, Напредак 1, Мачва 1.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар