Србија боља и од Хрватске!

Женска одбојкашка репрезентација Србије је постигла и другу победу на припремном турниру Глорија куп победивши Хрватску са 3:1 у сетовима.  Италијанкама 43 поена, Хрватицама сет и 20:23! Европске и светске шампионке наставиле су припреме за Еуроволеј у Анкари.

Остали спортови 16.08.2019 | 19:43
Србија боља и од Хрватске!
Одбојкашице Србије су до тријумфа над Хрватском на припремама за Европско првенство у Белеку, код Анталије, у Турској, дошле резултатом 25:17, 25:22, 17:25 и 25:23 после нешто више од сат и 45 минута игре.

Најефикасније у селекцији Србије биле су Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић са по 19 поена.

Репрезентацију Хрватске предводила је Саманта Фабриса са 20 поена.

Србија је у четвртак са 3:0 лако победила подмлађени састав Италије, док је у суботу од 18.00 по средњоевропском времену очекује дуел против домаћина, Турске.

Европско првенство у одбојци на програму је од од 23. августа до 8. септембра, а актуелне европске шампионке играће у групи са Финском, Бугарском, Француском, Грчком и Турском.

Земље домаћини су Мађарска, Пољска, Словачка и Турска.

Италијанкама 43 поена у четвртак, Хрватицама данас - сет и вођоство 20:23 у четвртом.

Од тог тренутка, европске и светске шампионке уозбиљиле су се, добиле наредних пет поена и завршиле посао пре тај-брејка на припремном турниру у Белеку.

Екипа селектора Зорана Терзића, која је 4. августа на импресиван начин обезбедила учешће на Олимпијским играма у Токију наредне године, у наставку припрема за августовско Европско првенство у Турској и септембарски Светски куп у Јапану састаће се у суботу од 13.30 са домаћином припремног турнира, Турском.

У другом колу Глорија купа: Србија - Хрватска 3:1 (25:17, 25:22, 17:25, 25:23).

Наша примачица сервиса Бранкица Михајловић проглашена је за играча утакмице, након што је то признање припало Јелени Благојевић дан раније.

Србија ће одбрану титуле шампиона Европе из 2017, освојену на турниру у Азербејџану и Грузији, започети 23. августа у 17 часова утакмицом са Финском, а до краја такмичења у Групи А играти још против Бугарске, Француске, Грчке и Турске. Тада ће почети елиминације од осмине финала, а четири најбоље екипе из наше укрстиће са четири тима из Групе Ц, у којој су Азербејџан, Хрватска, Естонија, Мађарска, Холандија и Румунија. Систем такмичења је такав да ће и у четвртфиналу међусобно играти екипе из група А и Ц, односно Б и Д, а прва укрштања биће могућа тек у полуфиналу. Финале је 8. септембра.

Био је ово пети сусрет Српкиња и Хрватица у одбојци у поледњих пет година и пета победа наших девојака, мада је само један меч имао форму званичног - онај са Европских игара у Бакуу 2015. када је у мечу групне фазе било 25:15, 25:17, 25:17.

Екипа селектора Франеа Жанића наступала је овог лета у Челенџ купу, нижем рангу такмичења у односу на Лигу нација, победила Перу и забележила везане поразе од Чешке, Канаде и Аргентине. 

Хрватице се неће наћи од 14. до 29. септембра на Светском купу, који ће 13. узастопни пут бити одигран у Јапану, а на ком ће поред домаће селекције, светских и европских шампионки, Српкиња, као и олимпијских првакиња, Кинескиња, учествовати још 17 тимова: САД, Бразил, Русија, Холандија, Италија, Јужна Кореја, Доминиканска Република, Аргентина, Турска, Порторико, Тајланд, Немачка, Бугарска, Камерун, Канада, Белгија и Кенија.

Терзић је у монденско летовалиште на обали Медитерана, које сваке зиме "окупира" неколико стотина фудбалских тимова из целог света, повео веома јаку поставу, практично исту која је почетком августа на квалификационом турниру у Пољској обезбедила пласман на Игре 2020.

У саставу су Бјанка Буша, Катарина Лазовић, Емилија Антанасијевић, Мина Поповић, Маја Савић, Слађана Мирковић, Бранкица Михајловић, Маја Огњеновић, Стефана Вељковић, Теодора Пушић, Ана Бјелица, Маја Алексић, Силвија Поповић, Тијана Бошковић, Бојана Маленковић, Јелена Благојевић и Сара Лозо.

Од 18 часова састале су се Италија и Турска, која је у четвртак надиграла Хрватску резултатом 3:1 (25:20, 25:18, 20:25, 25:13).

У циклусу од четири године, рачунајући носећа ФИВБ такмичења: Светски куп 2015, Олимпијске игре 2016, Светски гран при 2017 и Светско првенство 2018, Србија и Кина далеко су најуспешније екипе на свету са 322 и 320 бодова на ранг листи. На трећем месту су Американке са 256, на четвртом Бразилке са 200 бодова. Српкиње и Кинескиње нису играле само финале из 2017. када је Бразил савладао Италију 3:2, а Србија у борби за бронзу Кину резултатом 3:1.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар