ФК Партизан: За себе и за Србију!

Фудбалски клуб Партизан је елиминацијом турске Малатије побољшао свој клупски коефицијент за наредну сезону.

Фудбал 17.08.2019 | 10:32
ФК Партизан: За себе и за Србију!
Пласманом у плеј-оф за Лигу Европе 2019/2020, Партизан је дошао до последње препреке за своје укупно 11. учешће у некој од групних фаза европских клупских такмичења (девето у Лиги Европе).

По томе је уајуспешнији клуб у Србији, а други најуспешнији на простору некадашње заједничке државе са данашњим комшијским државама.

Партизан се у овој сезони такмичи као најбоље рангирани српски клуб на клупској ранг листи УЕФА 2019/2020 – заузео је на почетку ове сезоне 80. место, са коефицијентом од 18,000 бодова.

Са тим коефицијентом је учествовао на досадашњим жребовима у квалификацијама, а тако ће бити и у жребу за групну фазу Лиге Европе, ако претходно буде бољи од норвешког Молдеа.




Оно што је битно је да је Партизан елиминацијом неугодне турске Малатије додатно ојачао свој клупски коефицијент за наредну сезону 2020/2021 и то тако да он тренутно износи тачно 18,500 бодова.

Уколико црно-бели избаце Молде и уђу у групну фазу, тај коефицијент ће износити 19,000, а до краја такмичења ће моћи додатно да порасте у зависности од резултата.

Такође битно је и да Партизан остаје адут Србије када је у питању грађење националног коефицијента.



Њему црно-бели није допринео у Малатији (за национални коефицијент се бодује свака појединачна утакмица, а Партизан је изгубио 1:0), али је досадашњим билансом у квалификацијама (3-0-1) за Србију освојио 3 бода (победе у квалификацијама вреде 1 бод, а реми 0,5 бодова).

То је 0,5 бодова мање од досадашњег доприноса Црвене звезде, која је 3,5 бодова освојила у шест утакмица билансом 2-3-1. Чукарички је у четири утакмице донео 2,5, а нишки Раднички у два меча 0,5.

Партизан и Звезда су учесници плеј-офова за пласман у групне фазе европских такмичења, док се Партизан бори за ЛЕ, Звезда је на корак од Лиге шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар