Акрополис куп: "Орлови" убацују у вишу брзину...

Турска нови тест за Мундобаскет.  Кошаркаши Србије почињу у петак наступ на јаком припремном турниру у Атини, а први ривал је селекција Турске од 17 часова.

Кошарка 16.08.2019 | 14:01
Акрополис куп: "Орлови" убацују у вишу брзину...
Традиционални "Аркополис куп" одржава се јубиларни 30. пут, а "Орлови" ће у свом деветом наступу покушати да га освоје трећи пут, први од 1995. године.

Екипу Александра Ђорђевића чекају три изузетно квалитетна ривала, осим домаћина Грчке те Турске, ту је и Италија, с којом ћемо играти и у групи на Мундобаскету за две недеље.

Стога селектор Ђорђевић истиче Атину као место где ће репрезентација да се најбоље уигра за Светско првенство.

"Циљ нам је да пробамо да се спремимо за Светско првенство кроз мечеве са што јачим противницима. Момци добро раде, имамо још простора за побољшања. Нисмо дуго заједно, а то је оно што ми тренери увек највише тражимо, јер је уиграност јако, јако битна за форму", рекао је Ђорђевић, а преноси КСС.

Центар Мирослав Радуљица каже да је испред "Орлова" веома јак и интересантан турнир, као и да лично јако воли да игра на Акрополис купу.

"Гледамо само себе и радићемо свој посао, ривали нека раде свој, па ћемо да видимо ко је бољи. Биће ово добре провере, а и моћи ћемо да видимо Италијане, противнике у групи у Кини, иако је ово само турнир… Увек играмо пуним интензитетом и покушаћемо да напредујемо кроз сваку утакмицу, а да ли је ривал Италија, Турска или Грчка, није нам битно", поручио је Радуљица.

Србија турнир у ОАКА дворани отвара у петак против Турске од 17 сати, дан касније у истом термину се састаје са Италијом, а у недељу против Грчке од 19 часова и 30 минута.

Петак 16. август:
17.00 Србија – Турска
19.30 Грчка – Италија

Субота 17. август
17.00 Италија – Србија
19.30 Грчка – Турска

Недеља 18. август
17.00 Турска – Италија
19.30 Грчка – Србија

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар