Саво причао о "расизму" и одбио да одговори на провокације!

Милошевић: Испада да морам да се правдам што смо прошли! "Све је указивало на то да се неће добро завршити. Међутим, вољни моменат и карактер мојих играча данас је пресудио и само због тога смо прошли", казао је тренер Партизана на конференцији за медије после пораза од Малатије (1:0).  Саво о расизму: Није га било, имамо три расе у тиму! "Врло тешко да ће то људи у Турској или Европи разумети, али никаквог расизма није било", казао је Саво Милошевић на питање да прокоментарише казну УЕФА због расистичког понашања навијача.

Фудбал 16.08.2019 | 08:38
Саво причао о "расизму" и одбио да одговори на провокације!
Фудбалери Партизана прошли су у плеј-оф квалификација за Лигу Европа иако су вечерас у гостима изгубили од Малатије 1:0. У првом мечу црно-бели су славили 3:1.

Тренер црно-белих Саво Милошевић рекао је да је у вечарњем мечу против екипе из Турске пресудила воља и карактер његове екипе и истакао да су црно-бели заслужено прошли у плеј-оф квалификација за Лигу Европа. 

"Нисмо најбоље одиграли прво полувремене, поготово нисмо добро почели утакмицу. Рани гол и како је све то изгледало на почетку... Све је указивало на то да се неће добро завршити.Међутим, вољни моменат и карактер мојих играча данас је пресудио и само због тога смо прошли", рекао је Милошевић новинарима после утакмице.

"Ни у другом полувремену нисмо успели да успоставимо игру, успели смо да сачувамо гол, успели смо на вољу и карактер да одржимо утакмицу. Нисмо имали среће да постигнемо гол, мислим да би утакмица тада била готова, али када саберемо обе утакмице, мислим да смо заслужено прошли даље", рекао је тренер Партизана.

Милошевић је пре утакмице рекао да екипе не могу да изненаде једна другу, па је турске новинаре занимало да ли је Малатија изненадила Партизан. 

"Па и није, не могу да се сложим с тим. Ми јесмо несмотрено примили гол, практично ни из чега. Знали смо да морамо да обратимо пажњу на њихову брзину, претпоставили смо да ни Малатија неће нападати током целе утакмице јер физички нису спремни. Мање-више утакмица се одиграла у оквирима у којима смо очекивали", рекао је Милошевић и додао:

"Рекао сам пре утакмице и да Малатија има квалитет и да ће бити тешка утакмица, то што је екипа која је у стању да у било ком да гол, и то што је Малатија дала гол апсолутно се могло очекивати".

Турске новинаре су упитали Милошевића шта мисли о суђењу, али и о "одуговлачењу својих играча", што он није желео да коментарише.

Новинаре је потом занимало и шта мисли о атмосфери на стадиону, пошто је пре меча рекао да црно-беле ниједна атмосфера не може да уплаши.

"Амбијент је био феноменалан... Ова негативна питања... Обе екипе су одиграле феноменалну утакмицу. Честитам Малатији на феноменалном амбијенту, одличном стадиону... Ми смо успели да прођемо и сада испада да морам да се правдамо зашто смо прошли. Да је то урадила Малатија исто тако би било заслужено и ја бих први честитао", рекао је Милошевић.

Упитан да ли је рани рани гол који је постигла Малатија променио тактику Партизана, Милошевић је одговорио да није. 

"Од почетка смо планирали да играмо тако како смо играли, уиграли смо средњу зону и завршили смо тако утакмицу, договор је био шта год да се деси на терену да не мењамо ништа", рекао је он.

Тренер Партизана је истакао да му је жао што су се црно-бели и Малатија састали у овом кругу квалификација. 

"Обе екипе имају квалитет за групну фазу Лигу Европа. То што су они нас делом надиграли, као што смо ми њих у Београду, не треба да чуди", рекао је Милошевић.

Саво о расизму: Није га било, имамо три расе у тиму! "Врло тешко да ће то људи у Турској или Европи разумети, али никаквог расизма није било", казао је Саво Милошевић на питање да прокоментарише казну УЕФА због расистичког понашања навијача.

Између две утакмице са Малатијом - лоше вести из УЕФА.

"Дисциплинци" кровне европске фудбалске организације казнили су Партизан затварањем трибина на две наредне међународне утакмице због расизма навијача, на шта су из Хумске тражили додатно појашњење и одлучили се да уложе жалбу.

С обзиром да је до наводног расистичког понашања навијача дошло на мечу против Малатије у Београду, турски новинари су од Сава Милошевића тражили да прокоментарише тај случај.

"Није било расизма на нашој утакмици. Имамо три расе у екипи, бесмислено је да имамо расистичке повике са трибина. Али не бих сада објашњавао на шта се односило...", казао је Милошевић и после кратке паузе ипак одлучио да одговори.

"Односило се на навијачко опредељење између навијача Партизана и Звезде. Врло тешко да ће то људи у Турској или Европи разумети, али никаквог расизма није било. Ми немамо такав проблем у генерално у држави", навео је тренер Партизана који је притом мислио на скандирања Мичелу Доналду, некадашњем капитену Црвене звезде.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар