Синсинати: Ноле и Кецман на Шпанце за 1/4-финале!

Српски тенисери покушаће да наставе са одличним партијама. . .

Тенис 15.08.2019 | 16:14
Синсинати: Ноле и Кецман на Шпанце за 1/4-финале!
Новак без проблема је прошао претходну препреку, а у осмини финала му се изненађујуће прикључио и Миомир Кецмановић, који је касно синоћ дошао до највеће победе у досадашњем току каријере. Он је у три сета славио против Александра Зверева и тако по први пут успео да порази једног од тенисера који се налази међу најбољих десет на АТП листи, 2:1 (6:7, 6:2, 6:4).

Кренућемо ипак од Новака, који ће у вечерњем термину по тамошњем времену играти против ПаблаКарења-Бусте, тренутно 53. тенисера на АТП листи. Шпанац је било врло добар у прва два кола, а на путу до мегдана са Ђоковићем избацио је Жила Симона и Џона Изнера. Са овим другим било је више проблема, пошто је меч отишао у трећи сет.

Ђоковић се до сада са Бустом састајао у два наврата, занимљиво оба пута на турниру у Монаку. Српски тенисер је у оба наврата славио, а пре две године Шпанац је ипак успео да му откине и један сет.

Што се Кецмановића тиче, он ће вечерас готово у идентично време на терен. Противник ће му бити овогодишњи полуфиналиста Вимблдона, Роберто Баутиста-Агут, па је одмах јасно да српски тенисер неће имати нимало лак посао пред собом. Шпанац је тренутно 11. на АТП листи, али Кецмановић за то не мари, пошто је јуче већ дошао до једног подвига.

Ако којим случајем успе да дође до победе против Баутисте-Агута, Кецмановић може да очекује још већи скок на АТП листи. Победом против Александра Зверева, обезбедио је пробој међу најбољих 50, па ће бити занимљиво видети докле ће напредовати до краја текуће недеље.

Треба нагласити да ће ово бити већ пети Кецмановићев меч у Синсинатију, пошто је претходно играо и квалификације за пласман у главни жреб. Са Агутом се до сада није састајао.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар