Мусемић: Покушаћемо голом да унервозимо БАТЕ!

“Морамо их покушати учинити нервознима у неким тренуцима. Чекаћемо моменат када можемо направити адекватан притисак, да створимо шансу и забијемо гол", поручио је тренер Сарајева пред реванш са БАТЕ Борисовим.

Фудбал 14.08.2019 | 18:46
Мусемић: Покушаћемо голом да унервозимо БАТЕ!
Фудбалери и стручни штаб Сарајева данас су са аеродрома Сарајево отпутовали за Бјелорусију, гдје ће у четвртак одиграти реванш утакмицу трећег кола квалификација за Лигу Европе против БАТЕ Борисова.

“Бордо“ тим из првог дуела, играног на зеничком Билином пољу, има заостатак 1:2, али ће у Борисову покушати приредити изненађење, или ако ништа друго достојанствено се опростити од Европе.

Хусреф Мусемић, тренер бх. представника истиче да се нису предали без обзира на резултат који имају из прве утакмице.

“Оно што је јуче мени било импозантно је да и неки играчи који су ровити имају жељу да играју, што је добар знак. Имамо жељу поновити игру као што је била у Зеници, иако нисмо имали концентрације, можда ни у неким тренуцима среће. Имали смо шансе и убјеђен сам да можемо постићи гол и горе. Живјећемо за тренутак да поведемо, па да видимо како се БАТЕ понаша у тим условима“, рекао је Мусемић.

Додао је да Мерсудин Ахметовић упркос повреди путује са екипом, али да сумња да ће почети утакмицу, јер би то био превелик ризик. Свјестан снаге ривала Мусемић најављује да његов тим неће кренути на све или ништа, али да ће вребати своје шансе.

“Морамо их покушати учинити нервознима у неким тренуцима. Тако да ћемо чекати моменат када можемо направити адекватан притисак, да створимо шансу и забијемо гол. Сигурно је да их нећемо пустити да прелагано играју, јер имају резултат који им одговара и вријеме које пролази иде њима у прилог. У сваком случају морамо у сваком тренутку, када нам се укаже прилика, да извршимо притисак да би могли да направимо шансу“, истакао је Мусемић.

Сматра да је у фудбалу све могуће, што су показали и синоћњи резултати реванш утакмица трећег кола квалификација за Лигу шампиона у којима су испали тимови попут Селтика, Динамо Кијева.

“У Зеници смо имали четири-пет јако квалитетних шанси. Они су забили два гола из двије полушансе. Можда је то и квалитет њихов, али успјели смо и Селтику забити гол и имали смо још шанси, и њима смо забили гол и имали смо још шанси, тако да нам треба можда више среће, мало више концентрације, и то је то“, закључио је шеф струке “бордо“ тима.

Млади Андреј Ђокановић дан уочи поласка за Бјелорусију је продужио уговор са актуелним шампионом и освајачем Купа БиХ, што за њега представља додатни мотив пред наставак сезоне.

“Спремни смо, добили смо мало свјежине. Успјели смо се одморити. Надам се да ћемо на почетку утакмице дати гол, онда ћемо имати шансе да прођемо даље“, кратко је рекао Ђокановић и додао да без обзира на 1:2 из првог дуела вјерује у пролаз Сарајева.

Утакмица БАТЕ Борисов – Сарајево играће се у четвртак са почетком у 19 часова на Борисов арени.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар