Милојевић: Људи планирају, Бог одлучује!

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић истакао је да се његов тим борио за себе, своју породицу, навијаче и Србију.

Фудбал 14.08.2019 | 08:57
Милојевић: Људи планирају, Бог одлучује!
Црвено-бели су се пласирали у плеј-оф квалификација за Лигу шампона елиминисавши дански Копенхаген 7:6 на пенале, након 1:1 на Паркену после истог резултата у Београду.

"Шта рећи, не знам одакле да почнем и где бих завршио. Знали смо да ништа ново нећемо видети од Копенхагена од онога што смо видели у Београду. Ми смо били од јавности и навијача малтене већ прежаљени јер смо играли против феноменалне екипе. Дошли смо овде да одиграмо за нас, нашу породицу, навијаче и Србију. Рекао сам играчима: 'Нема везе колико ћемо играти, али неко од нас мора да победи' и рекао сам да људи планирају, али Бог одлучује. Верујем у неке божанске силе. Честитао бих играчима на одлучној утакмици, овакве текме се играју за пролаз, не за лепоту. С играчем мање против Копенхагена је јако тешко, али видите како све дође. Као и "паненка" младог Винда, видите како се све обрне у животу", рекао је Милојевић.

Херој Звездин победе био је голман Милан Борјан.

"Све честитке Милану. Ми пенале нисмо вежбали, они су лутрија. Поред свих играча, ако неког морамо да издвојимо, то је Борјан који је још просле године показао да је квалитет. Ово су тренуци у којима се ужива, не можете да их платите и купите, ово морае да доживите".

Звезда је у Копенхагену имала подршку око 2.000 навијача упркос проблему са картама, а још више их очекује у Берну.

"Играчи су дали последњи атом снаге и хвала навијачима који су показали да би, да смо могли да имамо више карата, испунили цео стадион. Очекујемо их на Јанг бојсу. Срећан сам што смо победили, али и да нисмо прошли рекао бих капа доле мојим играчима које јако волим и на које сам јако поносан. Покушавамо да вратимо Црвену звезду на стазе давне славе, а лепо је доћи овако у Данску и представљати своју земљу. Јако сам поносан што сам Србин и што Звезда представља Србију у Европи".

Црвено-бели су славили у Данској после драматичне пенал серије коју су обележили бројни промашаји играча оба тима.

"Обично не бирам играче за пенале. Некада имате доста играча које имају проблема с примицачем и ложама. Они сами бирају, одбрани се, промаши.... Све је то игра", закључио је Милојевић.

Звезда ће се за место у ЛШ борити са швајцарским Јанг Бојсом. У првом мечу гостује у Берну 21. августа, док је реванш у Београду 27. августа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар