Враћа се српска олимпијска вицешампионка!

Лепе вести за Србију. . .  Ивана Анђушић Максимовић после две године паузе опет ће наступати за национални тим.

Остали спортови 13.08.2019 | 20:33
Враћа се српска олимпијска вицешампионка!
Српска репрезентативка у стрељаштву Ивана Анђушић Максимовић поново ће наступати за национални тим, након паузе коју је направила због рођења сина Филипа.

Она ће учествовати на Светском купу у Рио де Жанеиру, који се одржава од 26. августа до 3. септембра.

Ивана Анђушић Максимовић, која је освојила сребрну медаљу на Олимпијским играма у Лондону 2012. године у гађању малокалибарском пушком, биће део српског тима у Бразилу који ће бројати укупно 12 такмичара.

Осим Иване наступаће и Андреа Арсовић, Сања Вукашиновић, Зорана Аруновић, Јасмина Миловановић, Бобана Момчиловић Величковић, Миленко Себић, Лазар Ковачевић, Стеван Плетикосић, Дамир Микец, Димитрије Гргић и Душко Петров, док се Милутин Стефановић посветио припремама за Европско првенство у септембру.

У Рију ће се, као и на претходним турнирима Светског купа ове године, у свакој појединачној дисциплини делити по две олимпијске квоте, а српски тим очекује да би још од неко од репрезентативаца могао да обезбеди пут у Токио наредне године.

За сада Србија има четири обезбеђене олимпијске визе. Изборили су их Зорана Аруновић, Сања Вукашиновић, Дамир Микец и Милутин Стефановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар