Србија чека противника...

Исланд после драме бољи од Капеле и Швајцарске.  Кошаркашка репрезентација Исланда победила је Швајцарску са 83:82, у претквалификацијама за Евробаскет 2021. године.

Кошарка 11.08.2019 | 09:35
Србија чека противника...
Велики број селекција у овом тренутку налази се у припремама за Мундобаскет, међутим упоредо се одржавају претквалификације за шампионат Старог континента.

Србија ће у квалификацијама за Европско првенство играти у групи са Финском, Грузијом и победником групе Х претквалификација.

У њој играју селекције Исланда, Швајцарске и Португала. У првом колу Швајцарци су савладали Португал, који је касније добио Исланд, а Исланђани су у суботу после велике драме победили Швајцарску.

Све три екипе имају по два одиграна меча и скор од победе и пораза.

Центар Хјустон Рокетса Клинт Капела одлучио је да овог лета игра за домовину – Швајцарску. Он је у поразу од Исланда одиграо добар меч, међутим то није било довољно.

Мартин Хермансон, кошаркаш Валенсије, у последњој секунди донео је тријумф Исланду – 83:82. Капела је меч завршио са 13 поена, седам скокова, пет асистенција, пет блокада и четири изгубљене лопте.

Исланд су до тријумфа предводили Хлинасон и Гудмундсон са 18 поена, док је херој Хермансон убацио 16. Велика борба водиће се до краја, а претквалификације завршавају се 21. августа, када би Србија требало да сазна противника.

Квалификације за Европско првенство играју се у три "прозора". Први термин је од 17. до 25. фебруара 2020, други од 23. до 1. децембра, док је трећи од 15. до 23. фебруара 2021.

Пласман на Европско првенство у Чешкој, Грузији, Немачкој и Италији обезбедиће најбоље три селекције из сваке групе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар