Еспорт револуција је почела!

Гејмер је најплаћенији "спортиста" света! У следећих шест година чувени Тајлер "Нинџа" Блевинс зарадиће од Мајкрософтове платформе Миxер тачно 932. 000. 000 долара!

Остали спортови 06.08.2019 | 08:57
Еспорт револуција је почела!
Ако је ико сумњао како ће се спорт у будућности развијати, те да ће овај, садашњи систем ипак опстати, мораће(мо) да се помири са судбином. А то је, делује, неминовни прелазак из реалног у виртуелно. То јест у сферу еспортова.

Да би се тако нешто догодило потребно је да већина посматрача/пратилаца/гледалаца пређе на страну интернет револуције, што се и дешава. Буквално пред нашим очима. То су та деца која цео дан проводе пред разним екранима, док нам паркови и игралишта зврје празна. То је та армија људи, навијача која ће у наредних деценија спортска задовољства и страсти тражити у онлајн, а не у класичним спортовима пошто их једноставно нису пратили одмалена. Њихови хероји су са друге стране жице, али не шутирају лопту, већ држе џојпедове.

Са преласком већине на виртуал за њима одмах креће и лова. И чини се да смо управо у том периоду, када и финансије полако постају све озбиљније и веће у свету еспорта. Савршен пример за то је прелазак једног од најпознатијих гејмера и стримера у (виртуелном) свету, Тајлера Блевинса, познатијег као Нинџа са једне стриминг платформе "Тwитцх", на другу "Миxер" У питању је Мајкрософтова платформа која ће му у наредних шест година исплатити тачно 932.000.000 долара!

Овај млади, 28-годишњи Американац, који годишње само од стриминга убира око 10.000.000 "зелембаћа", позната је и веома цењена личност у овом свету, али количина пара коју ће зарадити надилази и најлуђе снове гејмера. Наравно, ови "играчи игрица" одлично зарађују, али су далеко од најбољих фудбалера. Били.

Јер ниједан фудбалер сада не може да се пореди са Нинџом, па чак ни његов добар пријатељ Нејмар, који по слову уговора са ПСЖ-ом, а по подацима "Форбса" зарађује "само" 75.000.000 долара, а он је један од најплаћенијих на свету. Блевинсу годишње припада преко 155.000.000 долара, док је на првом месту међу "обичним" атлетама Лионел Меси који у Барси зарађује чак 92.000.000.

Револуција је, хтели ми то или не - почела!

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар