Савић: Главе су још вруће, није још вријеме за анализу!

"Неискуство је утицало да не играмо за медаљу. Свима је жао због тога. Ипак, поправили смо утисак, добро смо одиграли последњи меч против Аустралије", поручио је капитен Милош Ћук после петог места на Светском првенству.

Остали спортови 27.07.2019 | 21:37
Савић: Главе су још вруће, није још вријеме за анализу!
Подмлађена репрезентација Србије завршила је наступ на Светском првенству у Јужној Кореји освајањем петог места.

У последњем мечу на шампионату победила је Аустралију резултатом 13:9.

Светско првенство тим Дејана Савића завршио је са четири победе, уз по реми и пораз у четвртфиналу против Шпаније.

"Почетак је био у нашу корист у свим сферама. После смо имали необјашњив пад. Фатовић је тражио пресинг због велике разлике. На крају смо мало и чували резултат. Није још време за коначну анализу, главе су вруће", рекао је кратко селектор Дејан Савић након меча.

Страхиња Рашовић је Светско првенство завршио са 17 постигнутих голова.

"Личили смо на сусрет са Грчком, тако се игра за Србију. Увек постоје жеља и мотив, једино против Немаца то није тако изгледало. Одиграли смо мушки и тако треба увек да буде. Много нам значи тријумф, сада смо искуснији. Направили смо искорак у каријерама. Следећи пут, ако га буде, верујем да ћемо бити још бољи. Можемо да играмо са сваком екипом на свету", рекао је Рашовић.

"Остаје жал због пораза у сусрету са Шпанијом, тада је требало да будемо најбољи, да будемо као што смо били данас", додао је српски играч.

Капитен Милош Ћук је казао да је прво полувреме против Аустралије показало да ова екипа може много боље и да је могла и више на овом првенству.

"Неискуство је утицало да не играмо за медаљу. Свима је жао због тога. Ипак, поправили смо утисак, добро смо одиграли последњи меч. Даје нам све ово наду да имамо шта да тражимо на следећим такмичењима, да се боримо увек за медаљу. На нама је да исправљамо грешке и да следеће године будемо како треба", истакао је Ћук.

Седмо место на шампионату света у Јужној Кореји освојила је Грчка пошто је била боља од Немачке -  11:6.

Бронзана медаља припала је ватерполистима Хрватске који су у мечу за треће место славили против Мађарске - 10:7.

У борби за злато Шпанија је поражена од Италије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар