Ништа од српског финала у Хрватској!

Ђере заустављен у полуфиналу у Умагу.  Ласло Ђере није успео да се пласира у финале АТП турнира Серије 250 у Умагу.  Штета, пропуштена прилика да гледамо дуел Лајовић - Ђере у борби за трофеј.

Тенис 20.07.2019 | 20:30
Ништа од српског финала у Хрватској!
Тенисер из Сенте је после тачно стотину минута игре поражен од 208. играча света, Мађара Атиле Балаша, 6:2, 6:4.

Ђере је, барем према позицији на листи (32.) био фаворит у овом мечу, али Балаш који је у петак победио Стефана Траваљу, а пре тога предајом и Фабија Фоњинија, одиграо је одлично.

Финале овогодишњег турнира у Умагу, ипак, неће бити у знаку Срба.

Нажалост, Ласло Ђере је поражен у полуфиналу од Мађара Атиле Балажа - 2:6, 4:6, тако да је пропустио шансу да се бори за трофеј са Душаном Лајовићем.

Додуше, њему тек предстоји дуел против Италијана Салватореа Карауза. Биће то њихов први међусобни окршај. Лајовић је као 36. играч света фаворит у односу на Каруза који је на 125. месту АТП листе.

Ђере је, такође, био фаворит у односу на Балажа (32-207), али је Мађар ипак уписао победу у њиховом првом дуелу.

У почетном сету, начинио је два брејка, одмах на почетку и касније у петом гему што му је било довољно да добије тај део игре резултатом 6:2.

Ђере је заиграо нешто боље у другом сету, али недовољно за преокрет. Поново је Балаш имао два брејка, за 2;1 и 5:2, у осмом гему је Ђере на сервис противника спасао прву меч лопту и потом вратио један брејк.

Смањио је на 5:4 и када се очекивало да би могао да се врати у меч, Балаш је појачао. Имао је Ласло шансу, није искористио две брејк лопте, да би Балаш на крају реализовао трећу меч лопту.

Њега у финалу очекује сусрет са бољим из дуела између нашег Душана Лајовића и Италијана Салватореа Каруза.

Победнику турнира осим 250 бодова припада и награда од 90.390 евра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар