ЛЕ: Широки Бријег елиминисан из Европе!

Преокрет у 90+! За 90 минута гледаоци у Алматију нису видјели нити један гол, а онда до краја меча - чак три! Алашкерт протутњао кроз Скопље, Каират и Широки три гола за четири минута! Изненађење сервирали Луксембуржани.

Фудбал 18.07.2019 | 19:20
ЛЕ: Широки Бријег елиминисан из Европе!
Иако су повели у 90. минуту голом Дражена Багарића, фудбалери Широког Бријега у судијској надокнади примили су два гола од Каирата, те су и у другом мечу од казахстанског тима поражени резултатом 1:2.

КАИРАТ - ШИРОКИ БРИЈЕГ 2:1 (0:0)

Тим који с клупе води македонски стручњак Гоце Седлоски имао је минус од једног гола из првог сусрета (1:2), одиграног прије седам дана на "Пецари", али упркос тој чињеници домаћин је био конкретнији током већег дијела сусрета.

Играло се већином пред голом Широкобријежана, али домаћи, осим теренске иницијативе, нису успјели створити неку опасну прилику пред голом Зломислића.

Гости су се оријентисали на контранападе и често пријетили, али безуспјешно. Ипак, таква игра донијела је велику прилику Херцеговцима у 70. минуту, када је "резервиста" Стипе Јурић погодио оквир гола.

И када се у 90. минуту очекивало да меч буде окончан без погодака, гледаоци у Алматију видјели су чак три гола!

Прво је Багарић реализовао најстрожу казну и довео Широки Бријег у вођство, па је гостима недостајао гол за пролаз у друго коло квалификација.

Ипак, отворена игра бх. тима омогућила је домаћину да искористи пукотине у одбрани и са два гола у надокнади дође до потпуног преокрета.

Прво је Рамазан Оразов у 91. минуту донио свом тиму изједначење, а два минута касније Исламбек Куат и побједу.

Широки Бријег овим поразом завршио је овогодишњи наступ на међународној сцени, док ће Каират у другом колу квалификација за Лигу Европе одмјерити снаге са побједником дуела Лачи (Албанија) - Хапоел Бер Шева (Израел). Реванш је данас, а у првом мечу у Албанији било је 1:1.

КАИРАТ: Покатилов, Ахметов, Сујумбајев, Куат, Жуков, Исламкан, Сеидахмет (72. Вржешински), Есеола (79. Епел), Абикен (46. Оразов), Дугалић, Микановић. Тренер: Аљаксеј Шпилеуски.

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Зломислић, Квесић, Матић, Ћорић, Фрањић, Бабић (57. Јурић), Јовић (65. Јуриљ), Марић (46. Станић), Ковачић, Багарић, Енин. Тренер: Гоце Седлоски.

Пројурио је Алашкерт као муња кроз Скопље. Покушала је Македонија ГП да појури 1:3 из прве утакмице у Јерменији, али је доживела још тежи пораз.

Све наде домаћих у пролаз даље угасио је српски фудбалер Урош Ненадовић, некадашњи нападач Војводине, Рада и Радника, који је постигао водећи гол за Алашкерт у 21. минуту. На крају 3:0 за тим из Јеревана, који се пробио у друго коло квалификација, а тамо ће га чекати бољи из дуела ФЦСБ – Милсами.

За изненађење побринуо се Женес Еш. Представник Луксембурга је успео да као гост елиминише казахстански Тобол – 1:1 (први меч 0:0).

И то је још Женес Еш дао противник „форе“, пошто је Медур постигао аутогол у 22. минуту, али је у 59. изнудио пенал, који је Арслан претворио у погодак за пролаз даље.

Тотална офанзива Тобола није дала резултат, севале су шансе и ударци, али су се Луксембуржани одбранили и у другом колу играће против португалске Виторије Гимараеш.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар