Дембеле и Бајерн чекају Нејмара!

А Пореска управа да конфискије 36. 000. 000 које Барселона дугује! Француз у овом тренутку није на продају, али у случају доласка Бразилца моментално ће захтевати да буде продат.

Фудбал 18.07.2019 | 18:36
Дембеле и Бајерн чекају Нејмара!
Случај Нејмар поново тресе фудбалску пијацу и прети да створи нови „Домино ефекат“, баш као и када је пре два лета прелазио у Пари Сен Жермен за рекордних 222.000.000 евра.

Док Европа сада бруји о састанку који ће Нејмаров отац имати с Фабијом Паратићијем у Торину, цела Каталонија ипак чека повратак свог одбеглог сина на Камп Ноу, што у овом тренутку делује као посао који је светлосним годинама далеко од реализације. Не само због чињенице да је Барселона већ одбијена за пакет који укључује уговоре Филипеа Кутиња и Ивана Ракитића, уз још 40.000.000 евра, нити због чињенице да је процењено да ће освајачу Примере бити потребно цирка 300.000.000 евра да доведе Бразилца, већ и зато што односи два преговарача никада пре нису били тако хладни.

Први човек ПСЖ Насер Ал Келаифи на све начине тера инат Барселони и Нејмара, који је још пре почетка Копа Америка објавио људима у Паризу да жели да иде, нуди Реалу и другим клубовима. Уз Јувентус помињали су се и Манчестер јунајтед, који је отпао јер неће играти Лигу шампиона, док се Бајерн сам повукао из приче јер не жели да има посла с човеком који није познат као узоран фудбалер, а и његова плата од 37.000.000 евра је ван домашаја чак и за баварског гиганта. Барселона је и даље реалност, ма колико дугачак процес реализације трансфера био, а том расплету највише се радују управо у Бајерну. Зашто? Зато што ће Усман Дембеле моментално по Нејмаровом повратку у Барсу поднети захтев да буде продат и то баш у Бајерн.

Француз је у овом тренутку етикетиран као неко ко није на продају, али ће играч у случају неповољног расплета по њега у Барселони одмах тражити одлазак и ту на сцену ступа спортски сектор Бајерна. Нико Ковач и Хасан Салихамиџић не крију да им је Дембеле велика жеља. Био је то још и док је овај наступао у Дортмунду.

Бајерн се и даље бори да нађе адекватне замене за Франка Риберија и Арјена Робена, а ових дана само су се појавиле приче да је близу договор са Ајаксом за Хакима Зијеха и да се дефинитивно одустало од куповине Калума Хадсон Одојија из Челсија. Дембеле би свакако донео квалитет, разноврсност и младост која је Бајерну неопходна за планирање на дуже стазе. Клуб већ покушава да Дембелеа омекша преко сународника Павара, Комана, Толисоа и Ернандеза и наговоре га да изабере Минхен чак и пре него што се замршено клупко Нејмар одмота.

А, да би се заиста рашчивијала ова врло компликована ситуација, Барселона ће морати да сарађује и са Пореском управом Шпаније. Наиме, порески органи чекају тренутак да покуцају на врата Барселоне и од клуба захтевају 35.000.000 евра које клуб дугује Нејмару због неисплаћених бонуса. Истих које је Барселона недавно тражила од Бразилца да се одрекне, тачније да повуче тужбу. Пореска управа би тај новац да конфискује јер би се Нејмарово одрицање тог новца сматрало као неправилност у пословању, а клуб је дужан да плати порез свакако. Подсетимо, Барселона и Нејмар су имали договорен бонус када је с њим потписивала нови уговор вредан 26.000.000 евра и исти још није исплаћен због свађе које је настала када је Бразилац прелазио у ПСЖ. Сада је каталонски Мундо Депортиво објавио да ће тих 26.000.000 евра, заједно са порезом који није плаћен, бити конфисковано јер је тако наложио суд. Исти онај преко којег се води поступак између Нејмара и Барселоне због неисплаћеног новца. Управо би овај догађај могао додатно да закомпликује Нејмаров повратак у Каталонију.

Да ли је зато оправдано сањарење Јувентусових навијача да ускоро гледају тандем Роналдо – Нејмар у дресу Бјанконера?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар