Гобељића чекају четири меча паузе!

Играч Црвене звезде после жестоког старта и тешке повреде фудбалера Судуве могао би да се врати у екипу тек за плеј-оф рунду доигравања за Лигу шампиона или Лигу Европе.  

Фудбал 18.07.2019 | 17:20
Гобељића чекају четири меча паузе!
Црвена звезда је елиминисала Судуву у 1. колу квалификација за Лигу шампиона, али и извесно на дуже остала без помоћи Марка Гобељића.

Десни бек црвено-белих је након неконтролисаног и преоштрог старта нанео тешку повреду играчу литванског клуба Ваидасу Славицкасу. Њему је поломљена потклоницу на два места, због чега је одлучено да буде што пре оперисан, и то одмах у Београду.

Тренер Судуве Владимир Чебурин тражио је после меча да Гобељић буде жестоко кажњен због преоштрог старта, нагласивши да је фудбалска каријера Славицкаса "можда завршена", а како ствари стоје играч Звезде тешко да ће избећи оштрију санкцију.

Судећи према тежини повреде коју је задао ривалу Гобељића највероватније чека казна од четири меча забране играња, а неће бити изненађење ако она буде и оштрија.

Милојевић сигурно неће рачунати на Гобељића за мечеве са Хелсинкијем, а највероватније и за треће коло квалификација за Лигу шампиона.

У најбољем случају вратиће се на терен за плеј-оф рунду доигравања за Лигу шампиона или Лигу Европе, пише "Спортски журнал".

Гобељићу то није било прво искључење на евро сцени у дресу Звезде. Он је добио црвени картон и 2017. године на мечу против Фројане на Малти, али тада је само саплео ривала, што су многи оценили и као престрогу казну.

Дуго ће Марко Гобељић чекати повратак на терен у европским утакмицама. Погибељан старт дефанзивца Црвене звезде над Литванцем Ваидасом Славицкасом могао би да га кошта пропуштања најважнијих мечева на путу ка пласману у групну фазу било Лиге шампиона, било Лиге Европе.

Према информацијама Спортског журнала, УЕФА је у оваквим ситуацијама немилосрдна и директан црвени картон Гобељића, због тежине повреде (Славицкасу је нога пукла на два места) може да га избаци из екипе на наредна четири сусрета под окриљем Европске куће фудбала. То би значило да универзалац у екипи Владана Милојевића пропушта и двомеч са Хелсинкијем, али и наредну рунду квалификација, без обзира да ли српски првак прође у треће елиминационо коло за Лигу шампиона или се, у случају испадања, пресели у исти тај ниво такмичења, само за Лигу Европе.

На Маракани страхују да би казна могла да буде и тежа, али се надају да ће бити „само“ четири утакмице паузе, како би Марко Гобељић био на располагању Владану Милојевићу у евентуалном плеј-офу.

Иначе, Ваидас Славицкас је успешно оперисан у Београду, али га због двоструког прелома ноге очекује пауза од најмање годину дана.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар