Вујадин Савић се враћа на "Рајка" већ у августу?!

Дојучерашњи капитен седео је на клупи за резерве 9. јула у Маријамполу, у међувремену остварио трансфер у кипарски АПОЕЛ, а после драматичног расплета у реванш мечевима прве рунде у среду увече постао и потенцијални ривал Црвене звезде.

Фудбал 18.07.2019 | 14:58
Вујадин Савић се враћа на "Рајка" већ у августу?!
Вујадин Савић седео је 9. јула у Маријамполу на клупи са резервним фудбалерима Црвене звезде у мечу 1. кола квалификација за Лигу шампиона, а могао би 6. августа у Београду да заигра против фудбалера Црвене звезде у 3. колу квалификација за Лигу шампиона.

Неочекиване елиминације Лудогореца и Астане у среду увече после реванш мечева прве, довеле су и до промена пред заказани жреб за трећу рудну елиминација на "стази шампиона".

"први шешир"

Ајакс

Селтик/Номе Каљу

Копенхаген/ТНС

Динамо Загреб/Сабуртало

БАТЕ Борисов/Росенборг

АПОЕЛ/Сутјеска

Конкретно, победник двомеча АПОЕЛ - Сутјеска биће сврстан међу носиоце у понедељак у Ниону, где ће два дана пре прве утакмице црвено-белих са Хелсинкијем на "Рајку Митићу" (среда, 20.45) бити одређено и против кога ће шампион Србије играти 6. или 7, односно 13. августа.

Тада ће се одлучивати о пласману у плеј-оф рунду квалификација за Лигу шампиона, који уједно значи и обезбеђен пласман у групну фазу Лиге Европе).

Уколико наредног уторка у Никшићу и седам дана касније у Никозији оправдају улогу фаворита и елиминишу првака Црне Горе, шампиони Кипра и не тако давно редовни учесници најјачег УЕФА такмичења биће смештени у "први шешир" заједно са "новајлијом" на "стази шампиона".

Друштво екипи тренера Паола Трамецанија правиће освајач "дупле круне" у холандском првенству, Ајакс, као и бољи из дуела Селтик - Номе Каљу, Копенгаген - ТНС, Динамо Загреб - Сабрутало и БАТЕ Борисов – Росенборг.

Екипа тренера Владана Милојевића, која је елиминацију литванске Судуве на премијери пред 24.000 навијача на "Маракани" платила црвеним картоном и очекиваном дугом суспензијом Марка Гобељића, као и потпуно непотребним жутим картонима Ел Фарду Бена и Милана Родића, прижељкиваће свакако БАТЕ или Росенборг, а прихватити и брзи сусрет са дојучерашњим капитеном, пре него двомеч са полуфиналистом Лиге шампиона из прошле сезоне и "новајлијом" на "стази шампиона".

"други шешир"

ПАОК

Карабаг/Дандалк

АИК Стокхолм/Марибор

Црвена звезда/ХЈК Хелсинки

Клуж/Макаби Тел Авив

Ференцварош/Валета

Тако ћемо пре прве утакмице са Хелсинкијем на "Рајку", заказане за наредну среду у 20.45, сазнати да ли су црвено-бели имати среће на жребу за 3. коло, у ком елиминација не значи и крај учешћа у евро-куповима, већ нову шансу у плеј-офу Лиге Европе.

Реванш против тренутно четвртопласираног тима у шампионату Финске, са три бода и две утакмице мање од лидера Илвеса, биће одигран седам дана касније у термину од 18 часова на стадиону капацитета 10.770 места.

Клуб из Љутице Богдана за првих 17 дана продао је преко 4.500 сезонских улазница, којих је за прошлу сезону продато укупно 4.147.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар