Шта је било са петим станом?

– Влада Републике Српске кешираће скоро пола милиона КМ СНСД-овом тајкуну Милутину Јовићу за четири стана у Бањалуци, који ће бити додијељени добитницима наградне игре “Десет рачуна изброји и стан освоји”.  Иако је из Министарства финансија РС недјељама најављивано да ће најсрећнијим грађанима додијелити пет станова, до објаве званичних правила – један стан се “загубио”.
 

Република Српска 18.07.2019 | 08:25
Шта је било са петим станом?
“Станови се налазе у насељу Лауш, у Карађорђевој улици 79, на истој локацији на којој је регистрована и Јовићева грађевинска фирма „Босна импеx”, објавио је портал МојаБањалука.инфо.

Станови укупно имају око 245 квадрата и Владу РС коштаће 511.347 КМ са урачунатим ПДВ-ом, колико ће бити исплаћено на Јовићев рачун.

Иако је из Министарства финансија РС недјељама најављивано да ће најсрећнијим грађанима додијелити пет станова, до објаве званичних правила – један стан се “загубио”.

Гдје је нестао пети стан?

Организатори појашњавају да је првобитни план, заиста, био да купе и поклоне пет мањих станова, вриједности до 100.000 КМ, али на тај јавни позив није се пријавио ни један понуђач. Били су приморани да распишу нови позив, организују преговарачки поступак, па су умјесто пет мањих, купили четири стана веће квадратуре и вриједности.



- То значи да на тржишту у Бањалуци практично не постоје мали станови који су спремни за продају, а ми смо тражили станове који су усељиви, а не у изградњи. Често се дешава да се ти мали станови продају у пројекту, још „у темељима“ – појашњава Саша Грабовац, Извршни директор Удружења економиста Републике Српске "Свот", које је суорганизатор наградне игре.

Пошто у Бањалуци, кажу, није било мањих станова, а предвиђен је одређени буџет за њихову куповину, поново је расписан јавни позив за набавку, с тим што се није ограничило да износ мора бити до 100.000 КМ, већ су тражене најповољније понуде.

Јовић галантно спустио 20 КМ по квадрату
Пријавиле су се двије фирме – „Дарко комерц“ је понудио два стана, један по цијени од 2.550 КМ и други од 2.850 КМ, оба са урачунатим ПДВ-ом и цијеном по метру квадратоном. Други понуђач била је фирма Милутина Јовића, „Босна импеx“, која је понудила четири стана, по знатно мањој цијени - од 2.100 КМ са ПДВ-ом, по метру квадратном.

- У јавном позиву је био предвиђен и преговарачки поступак. У јавним преговорима који су услиједили, представници фирме „Дарко комерц“ нису жељели да спусте цијену стана, док су је Јовићи спустили још за 20 КМ, па је коначна цифра 2.080 КМ са урачунатим ПДВ-ом – каже Грабовац.

Јовић: "Ајде, болан, нећу уопште да разговарам!"
Новинар портала МојаБањалука.инфо. покушао је разговарати и са Милутином Јовићем и сазнати да ли су четири наградна стана уопште била понуђена на тржишту и због чега су остали непродати, иако квадрат кошта 2.100 КМ са ПДВ-ом и објекат је удаљен километар од Трга Крајине. Међутим, на сам помен наградне игре, Јовић је постао нељубазан.

- Ајде, болан! Нећу ја уопште да разговарам са новинарима. Имате Министарство финансија РС и са њима разговарајте. Нећу да разговарам ни са једним новинаром! Дођите на Чокорска поља када буде моје такмичење са коњима, шта сад млатите ту? Ајд' здраво! - рекао је Јовић.

(Мојабањалука.инфо)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Куки

18.07.2019 06:44

Зар је неко могао И помислити да је ту све регуларно. И за мање паре се појединци уградјују, ниста необицно. У земљи јада И биједе, они осмисљују неку наградну игру. Неко је размисљао како доци до стана па му то пало на памет. И наравно да це то тако И проци. Гамад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

18.07.2019 09:53

Сигурно има неки дил са пореском управом, вјероватно огроман порески дуг па же извршити компензацију или преклапање.

Name

Ре

18.07.2019 12:22

Они троше наше паре та станове, хоће да народ узима рачуне а инспектори ће за себе узмати ушор , натјерајте инс. да раде своје послове и да неузимају ушор и ето пара.

Name

Министар

18.07.2019 06:53

Све и да је све 100% регуларно, засто свих 4 или 5 станова мора бити у Бања Луци? Ја зивим у Бања Луци али мени се цини да градјани Приједора, Добоја, Бијељине, Српског Сарајева, Требиња итд. такодје плацају порезе. И мислим да нико не вјерује да је посао са куповином станова постен. Неце бити постена ни сама игра. Станове це добити и најблазу руку активисти црвене банде. Неце га добити неки критицар власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадранка

18.07.2019 10:28

Ко је градио те станове

Name

Робин худ

18.07.2019 07:07

Коњусара треба вратити на Цокорска поља као и све брдјане који су окупирали Бања Луку. Све их вратити у Лијевце поље, Дрвар, Мркоњиц, Крњевусу, Србац и остале забити. Доста је Додика,Тегелтија,Лукаца,Спирица,Стевандица,Станковица и остале багре. Бања Луко гром у тебе пуко, ста си себи дозволила. Ова банда је гора од земљотреса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.07.2019 08:38

Онај земљотрес 1969 нас је срусио до темеља , али овај од 1995 нас је унистио на свим пољима људског зивота. Теско да цемо се икад опоравити од последица истог.

Name

Бањалуцанин

18.07.2019 07:23

Ста оцекивати од неписмене сеоске битанге а ста је са простором Спортско риболовног друства Бања лука ко дозволи Јовицу да ту направи ресторан то је простор јавни од свих градјана ко це да одговара за то кривицно дјело багро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумња

18.07.2019 07:29

Од поцетка сумњам..добице ово родбина оних који су ово организовали..ја јуце однијела у посту сет коверти са рацунима слузбеница их онако дрско ме гледајуци само фикну на страну негдје на крај пулта.Неко ко уредно узима фискалне неко ко ето хоце и да се игра на старту ми показују изразом лица да сам будала

ОДГОВОРИТЕ
Name

тецдоц

18.07.2019 07:31

Милутин Јовиц, ратни профитер, сверцовао нафту , цигарете..............ојадио Бањалуцку пивару за 30 милиона КМ ( пре приватизације исте) Милутин Јовиц власник фирме Браца Јовиц и Брдо промет. хттпс://прнт.сц/огнемн текст из новина 31.6.2008 година Брдо промет остетио Бањалуцку пивару .......................... хттп://www.новости.рс/вести/планета.70.хтмл:219959-Заплена-наркотика

ОДГОВОРИТЕ
Name

као незна се

18.07.2019 07:41

питајте Миладина Драгичевића , он рекетира свакога ко добије да ради такве станове и станове за породице погинулих и расељена лица , то се зна годинама и нико ништа не предузима . Гдје су станови које је рекетирао са ким дијели тал и по чијем одобрењу то ради . Треба привести све градитеље тих станова у РС и нека се испитају и нека инспекција и крим полиција уради свој дио посла .

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

18.07.2019 07:50

није било довољно градјевинског материјала за 5 станова среца дасе направи на велику муку 4 стана моздаје и ту несто усфалило неки квадрат стана или је неком из владајуце странке додељен стан мозда милкици јерје изгубила фала богу стан који није бијо њен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

18.07.2019 08:18

У Г Р А Д Њ А, нормално неко се уградио за један стан. Ништа ново то је начин функционисања ове власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

18.07.2019 08:41

На поцетку је неко рекао да це бити у Бијељини ..доста нас циркулисе кроз Бијељину купује и узима рацуне..засто нисте понудили Мицином Бук промету..постени ко и Мицо..ал би бар ми Семберци видјели јел бар извлацење постено..и то не пред тв само него да буду и градјани присутни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балкански спијун

18.07.2019 08:51

Бит це запослени актвисти СНСД а док препакују све посиљке на имена која це им неко доставити.Искористице нас ко и за изборе....од поцетка муљаза..зар мислите да це извуци неког непознатог..то вам је ко намјестени конкурси..а сви су намјестени из искуства знам..факултетски образован ..и све један конкурс је био про форме расписан...дно дна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Портал опет хускаси

18.07.2019 08:52

Људе кратког фитиља

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПИЦ

18.07.2019 09:02

БАБАКАЈ...КОЊИ СУ ЗАКОН..ПУСТИ ТЕ БАЉЕЗГАРИЈЕ ПИТАЈ МИНИСТАРСТВО...ДНО ИСПОД ДНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕБЕМ ТИ ТИТА

18.07.2019 10:27

И ова четири це добити кадров8 СНСД а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.07.2019 10:42

Ова накарадна власт злоупотребљава и наградну игру и јос притом сауцествује у исељавању људи из других крајева РС у Бања Луку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малон

18.07.2019 11:42

Још ако Влади и срећним добитиницима, нотар Горан Голић направи купопродајни уговор, од тих станова и ове државе треба разгулити под хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

18.07.2019 21:57

Насим парама купују од самих себе и даце их самим себи. Смијесно је и то да фискални рацуни могу бити само из РС. А порез је ниво дрзаве тј.БиХ. Кога то они покусавају фарбати. Ја бих их замолио да као прво врате пасосе и одрекну се БиХ дрзављанства кад су такве србенде. Ајде фрајери да вас видим колико сте србенде без докумената у дзепу. Без докумената не мозете се ни пријавити на изборну листу. Мајмуни, ко вама висе иста вјерује?

ОДГОВОРИТЕ