Теодосић о "два сата разговора са Ђорђевићем"...

Капитен репрезентације Србије Милош Теодосић је званично представљен у Болоњи као нови играч Виртуса.  Тео са бројем 44: Преговарао сам са Виртусом од фебруара, желим да га вратим у Евролигу! Српски плејмејкер у црно-белом. . .

Кошарка 18.07.2019 | 13:23
Теодосић о "два сата разговора са Ђорђевићем"...
Креативни плејмејкер је поручио да са новим клубом у будућности жели да наступа у Евролиги.

Виртус је прошле сезоне освојио ФИБА Лигу шампиона, а наредне ће наступати у Еврокупу.

Теодосић је рекао да је највећи утицај на његову одлуку имао разговор са тренером Виртуса и селектором репрезентације Србије Александром Ђорђевићем.

"Тренер Ђорђевић ме позвао у фебруару и после два сата разговора схватио сам да ће Виртус бити прави избор за мене. Овај тим има богату историју, моја прва сећања на кошарку су моменти када су у њему играли Марко Јарић, Раша Нестеровић, Предраг Даниловић и Ману Ђинобили. Сутра почињем припреме са репрезентацијом, а што се тиче мог здравља - много сам боље него пре пар месеци", рекао је Теодосић.

Он је поручио да је идеја да се Виртус врати у Евролигу, али и да је превасходни циљ освајање Еврокупа.

Чекали смо дуго да видимо где ће Милош Теодосић наставити каријеру, а на крају је избор пао на Виртус из Болоње и Александра Ђорђевића.

Теодосић је данас званично представљен навијачима овог клуба, одржао је конференцију за новинаре на којој је причао о томе како је и због чега дошао у Виртус и где жели да га одведе.

Многи су Теодосића прижељкивали у дресу Црвене звезде, а српски плејмејкер истиче да је од фебруара у контакту са Виртусом.

"Преговарали смо од фебруара, али ме је Виртус убедио пројектом. Разговарао сам и са Даниловићем, рекао ми је да је Болоња сјајна за живот. Хоћу да вратим Виртус у врх, верујем да ћемо прославити многе успехе. Саша Ђорђевић је са мном разговарао неколико сати, али ми није требало много да одлучим. Болоња је град са великом спортском и кошаркашком историјом, то је било довољно за мене", рекао је Теодосић.

Амбиције Виртуса за ову сезону су највише, а овај италијански клуб ће играти у Еврокупу.

"Знам и да је циљ повратак у Евролигу, стварање нове историје. Жеља ми је да допринесем томе, ценим организацију клуба". 

Тео је објаснио зашто цени Виртус као клуб.

"Прво финале Ф4 које сам гледао је било оно које је Киндер играо, сећам се да су доминирали овде Даниловић, Нестеровић, Јарић, Ђинобили, да не набрајам. Има
толико тога што је овај клуб остварио и то ми је мотивација да и ја направим нешто велико".

Новинаре је занимало и колико је спреман српски плеј у овом моменту.

"Добро питање! Радио сам цело лето, спреман сам и нема никаквих проблема са повредама, већ у четвртак ме чека окупљање репрезентације Србије", објаснио је Теодосић.

Тео ће носити број 44.

"Јесте 4 мој број, али нисам тип који ће га очекивати или инсистирати на њему, одлучио сам онда да то буде 44, или два пута 4".

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар