Серена: Федерер и ја нећемо бити ту за 3-4 године!

Американка и Швајцарац ускоро ће напунити 38 година, али су на Вимблдону потврдили да су и даље способни за велика дела. Ипак, време за пензију ће ускоро доћи.

Тенис 18.07.2019 | 10:51
Серена: Федерер и ја нећемо бити ту за 3-4 године!
Роџер Федерер ће 8. августа напунити 38 година, а 48 дана након њега исти рођендан прославиће и Серена Вилијамс.

И Швајцарац и Американка, упркос позним играчким годинама, и даље су у тениском врху. Уласком у финале Вимблдона потврдили су да су још увек кадри за велики успехе, иако нису успели да освоје трофеј. Серену је убедљиво надиграла Симона Халеп за само 56 минута игре, док је Федерер изгубио епски меч од Новака Ђоковића.

"Мислим да наше време и даље траје и да публика и даље воли да нас гледа", рекла је Вилијамс.

Освајачица чак 23 гренд слем трофеја, ипак је свесна да њихово време неће још дуго трајати.

"Без обзира на то како се гледа на наш резултат на Вимблдону, ми нећемо бити ту за три, четири или пет година", јасно је ставила до знања.

Ипак, до тренутка док се не пензионише, као и Федерер, Вилијамс каже да може још тога да направи.

"Осећам да сам и даље конкурентна, у супротном не бих била овде. Знам да сам на правом путу и настављам њим како бих се вратила тамо где и треба да будем. Верујем у то и када имам такав осећај само понављам себи да сам способна да то и урадим, не размишљам негативно, и то чиним и сада", навела је Серена Вилијамс.

Американка, која после Маргарет Корт има највише гренд слем пехара, последњи трофеј освојила је 2017. на Аустралијан Опену, и то када је била у другом месецу трудноће.

Роџер Федерер, који је рекордер у мушкој конкуренцији са 20 трофеја на највећим турнирима, последњи је подигао такође у Мелбурну, али 2018. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар