Жријеб Прве лиге РС: Дерби првог кола у Крупи!

Изабраници Зорана Марића ће у првој утакмици дочекати бањалучки Жељезничар Спорт тим.

Фудбал 12.07.2019 | 19:53
Жријеб Прве лиге РС: Дерби првог кола у Крупи!
У просторијама Фудбалског савеза Републике Српске данас је одржан жријеб такмичарских бројева за наредну сезону Прве лиге РС, која ће, по први пут од свог оснивања, бројати десет клубова и бити одиграна по трокружном систему (27 кола).

Такмичење почиње 10. августа, а дерби ће бити одигран на стадиону у Крупи на Врбасу, гдје ће домаћин, који је прошле сезоне испао из Премијер лиге БиХ, угостити бањалучки Жељезничар Спорт тим, који у нову сезону улази, прије свега, без најбољег стријелца прошлосезонског такмичења, нападача Бојана Марковића, и везисте Дејана Босанчића, који су у љетном прелазном року задужили опрему повратника у Премијер лигу БиХ бањалучког Борца.

Занимљиво ће бити и у Приједору, гдје ће ''зелено-црни'', који не крију амбицију да под тренерском командом Игора Јанковића освоје шампионску титулу и послије три године се врате у бх. елиту, угостити прошлосезонског првака друголигашког Истока брчанско Јединство.

У осталим мечевима првог кола Алфа Модрича ће угостити Козару из Градишке, Подриње ће у Јањи угостити Славију из Источног Сарајева, док ће Слога из Горњег Црњелова пред домаћом публиком играти против Текстлца из Дервенте, који је након одустајања шампионе Друге лиге РС Запад Јединства из Жеравице добио шансу да и наредне сезоне, упркос мјесту у зони испадања, игра прволигашке мечеве.

Из лиге ће испасти посљедњепласирани тим, а број тимова повећао би се у случају да нека од екипа из Републике Српске буде морала да се из Премијер лиге БиХ пресели у нижи ранг.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар