ЛЕ: Чемерне Нишлије потучене у Талину!

Тежак задатак у Нишу – Раднички потпуно подбацио у Естонији! Фудбалери Радничког из Ниша поражени су на гостовању од Флоре са 2:0 (0:0), у првом колу квалификација за Лигу Европе.  Ни сенка Радничког из прошле сезоне: Европа већ "ВИСИ"! Нишлије изгубиле у Талину и према виђеном - чека их тежак задатак на "Чаиру"! Није ово Лалатов Раднички. .

Фудбал 11.07.2019 | 20:14
ЛЕ: Чемерне Нишлије потучене у Талину!
Изабраници Сима Крунића одиграли су веома лошу партију у Естонији и имаће тежак задатак на "Чаиру" за седам дана.

Први гол на утакмици постигао је Марк Андерс Лепик, који је у 75. минуту искористио гужву у казненом простору и савладао Петровића. Коначан резултат поставио је Константин Васиљев у 89. минуту.

Раднички није једини српски представник у Лиги Европе у четвртак. Екипа Чукаричког од 20.30 игра против Банантса из Јерменије.

Екипа Партизана такмичење започиње од другог кола где ће им противник бити бољи из сусрета Конахс Кеј Номадс (Велс) – Килмарнок (Шкотска).

Клуб из Ниша претрпео је доста промена у односу на претходну сезону и даље се уигравају, међутим овај резултат је неприхватљив за тим који је завршио на другом месту у Суперлиги.

Фудбалери Радничког нису створили готово ниједну праву шансу против просечног тима Флоре, који их је потпуно надиграо. Естонци су искористили шансе коју су имали и са одличним резултатом иду у Ниш.

Ипак, клуб из Ниша и даље има шансе за пролаз у наредно такмичење, пошто ће Флору дочекати пун "Чаир".

Реванш утакмица игра се за недељу дана у Нишу.

Раднички Ниш кренуо је из "минуса" у Европу.

У првој такмичарској утакмици под вођством Сима Крунића, вицешампион Србије изгубио је на гостовању Флори у Талину и мораће да одигра много боље да би избегао испадање у првом колу квалификација за Лигу Европе.

Флора - Раднички 2:0 (0:0)

Головима тинејџера Марка Андреса Лепика (18 година) и ветерана Константина Васиљева (34), лидер естонског првенства стекао је значајну предност уочи реванша, заказаног за седам дана на "Чаиру".

Нишки терен темељно је промењен овог лета, са амбицијом да се на њему играју европске утакмице, али ако недавно "скоцкани" Крунићев тим не буде одиграо много боље него данас, на том травњаку играће се већ од следеће недеље само домаћа такмичења.

Могући двомеч против Ајнтрахта у другом колу сада изгледа веома далеко...

Није ово Лалатовићев Раднички... Јесте да је у питању прва такмичарска утакмица у сезони, али ће нови тренер Симо Крунић морати да одради рударски посао уколико жели да Реал са Нишаве игра као прошле године. Или бар да изађе на црту Ајнтрахту из Франкфурта.

Ово у Талину, против Флоре у оквиру првог кола квалификација за Лигу Европе, била је таштина празнине. Чемер од игре, агресије, храбрости... Раднички није пружио ништа, створио је за 90 минута једну шансу и заслужено је на крају потписао капитулацију - 2:0 за Флору.

Тачно је да Сими Крунићу недостају седморица стартера из прошле године, али се нови тренер Радничког одлучио да чврсто задржи врапца у у руци, а не да јури голуба на грани. Као да је преко пута био неки тим из развијене европске лиге, а не представник Естоније. Раднички је, благо речено, одиграо негледљиву утакмицу. Све се свело на статичну игру, без жеље код најсикуснијих играча да преузму одговорност. Увек се тражио најбжлижи саиграч. И тако у круг 90 минута. Мелега и Томића нигде није било, Бојовић је био одсечен, није помогао ни само агресивни Јирка...

На другој страни блистао је Константин Васиљев. Момак који је мучио и репрезентацију Србије у дресу Естоније, одиграо је симултанку са смушеним Нишлијама. Проигравао је савршено тачно саиграче, нападао простор као плејмејкер из Примере и на крају постигао погодак. За велику срамоту Радничког. 

Старије колеге, тамо негде средином 80-тих би само написале - новинарске бележнице су остале празне. И не постоји друга синтагма која би описала дешавања на националном естонском стадиону у првом полувремену. Ништа, апсолутно ништа вредно помена се није десило до 41. минута.

Раднички са новим тимом био је сувише резервисан. Није желео Симо Крунић да га Флора ухвати у мишоловку контре, пошто је то заштитни знак тима који Естонију репрезентује на међународној сцени. Са два задња везна, Бонадренком и Јапанцем Номом Раднички је затворио прилазе голу Николе Петровића. Али је у офанзиви био тотално импотентан. Везиста Црвене звезде на позајмици на Чаиру Дејан Мелег играо је прилично дискретно, лопта није слушала некадашњег члана Ајакса. Није било довољно у игри ни појачања из Земуна Немање Томића. Јако је безопасно све то изгледало, пошто ни Јирка није могао да утрчавањем олакшао посао нападачу Милану Бојовићу.

Много је било разлога за бригу. У поменутом 41. минуту Раднички је демонстрирао дефанзивну аљкавост. Поред тројице играча леви бек Флоре Јарвелаид је стигао до опасне зоне, одлично центрирао у казнени простор, и мало је фалило да Стефан Ђорђевић погоди сопствену мрежу. Срећом, само корнер за Флору.

Таштина празнине на Лекок Арени прекинута је почетком наставка. После очајне реакције голмана домаћина Игонена, Лазар Ђорђевић је закаснио за делић секунде, није прошао ни покушај Немање Томића. И онда је уследила контра Флоре. Невероватно је да играчи Радничког нису ставили осигурање на половини терена, репрезентативац Васиљев је кренуо сам ка голу Пертровића. Стигао га је некако Јирка, али је чувар мреже Нишлија спасао сигуран гол.

Није било спаса у 73. минуту када је резервиста Лепик искористио гужву у петерцу Радничког и спровео лопту у мрежу. Тек од тог тренутка Раднички је почео да игра мало озбиљније. Последњи адут Сима Крунића био је искусни Цаки Стојановић. Није ништа вредело. Нишлије чека пакао у реваншу. Посебно, јер је Васиљев стигао до другог гола. 

ФЛОРА - РАДНИЧКИ НИШ 2:0 (0:0)
/М. А. Лепик 75, Васиљев 88/

Стадион: Ле Кок Арена
Гледалаца:3000
Судија: Александру Теан (Молдавија)

ФЛОРА (4-2-3-1): Игонен – Камс, Куск, Пург, Јарвелаид – Аинсалу, Креида – Ливак, Васиљев, Милер – Сорге (од 73. Лепик).

РАДНИЧКИ (4-2-3-1): Петровић – Тодоровски, Л. Ђорђевић, Остојић, С. Ђорђевић – Бондаренко, Нома, Јирка, Мелег, Томић (од 63. Батровић) – Бојовић (од 71. Макарић).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар