Агут: Волим са Новаком да играм!

Баутиста Агут: И даље учим како да се крећем на трави! Роберто Баутиста Агут је искористио своју шансу на Вимблдону. Стигао је до првог Гренд слем полуфинала у каријери и то у 31. години.

Тенис 11.07.2019 | 18:27
Агут: Волим са Новаком да играм!
Шпанац је показао одличну игру током турнира, али у наредном дуелу чека га бранилац трофеја, Новак Ђоковић.

Чињеница да је у друштву тројице најбољих играча света, у полуфиналу, довољна је да шпански тенисер буде задовољан.

Леп је осећај бити уз њих у полуфиналу. Они су најбољи играчи у свету тениса, сјајни спортисти пре свега”, каже Баутиста Агут.

О Новаку све зна, нема тајне у њиховој игри, јер су играли доста пута до сада. Каже да зна какав је изазов пред њим.

“Мислим да смо играли десет пута. Имао сам прилику да одиграм неколико заиста добрих мечева са њим. Неке сам добио, неке нисам. Играо сам и неколико заиста изузетно тешких мечева са њим. Он је шампион Вимблдона, воли да игра на трави. И ја се добро осећам на терену ове године, тако да очекујем да то буде добар меч”, додао је шпански тенисер.

Роберто је објаснио у чему је тајна његовиох добрих игара ове године на Вимблдону.

“Моји ударци су равни, волим лоптицу рано да нападнем. Са свим тим искуством иза себе што се тиче играња на трави, ипак и даље учим о томе како да се крећем на овој подлози. Осећам да сам у стању да одиграм сасвим добро са основне линије, тако да верујем да моја игра може да напредује још када је реч о трави”, додао је Баутиста Агут.

На крају, рекао је и зашто воли да игра мечеве са Новаком. Последња два меча ове године, у Дохи и Мајамију, Шпанац је добио.

“Новак је веома добар са основне линије, воли да размењује ударце. Обожавам да играм да таквим играчима, са онима који су у стању да одиграју велики број размена. Тако се и игра против њега”, закључио је Баутиста Агут.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар