ЛЕ: Из Трнаве поручују - хоћемо побједу!

'Небитно да ли је 4:5 или 0:1, желимо побједу!'' ''Наш менталитет је побједнички. Није ми битно да ли ће крајњи резултат бити 4:5 или 0:1, најважнији је крајњи исход, а за нас то треба да буде побједа'', рекао је шеф стручног штаба Спартака из Трнаве Рикардо Шеу пред меч са Радником.

Фудбал 10.07.2019 | 23:34
ЛЕ: Из Трнаве поручују - хоћемо побједу!
Бијељински Радник и Спартак из Трнаве сутра ће на бањалучком Градском стадиону (почетак у 19:00) одиграти прву утакмицу првог кола квалификација за Лигу Европе.

Раније током дана, своја очекивања од наведеног окршаја изнијели су први тренер Бијељинаца Младен Жижовић и најискуснији фудбалер у редовима семберског премијерлигаша Велибор Ђурић, док су се у предвечерје представницима медија обратили Португалац на клупи Спартака Рикардо Шеу и љетно појачање из Сарајева и повратник у Трнаву Емир Халиловић.

Гостујући тим је, чак и према Жижовићевом признању, фаворит, али Словаци свакако овај двомеч не узимају ''здраво за готово''.

''Очекује нас тешка утакмица против заиста неугодног противника који је заслужено у квалификацијама за ово такмичење. Урадили смо детаљну анализу ривала и максимално се спремили за екипу Радника. У сваком случају, клупски менталитет је такав да у свакој утакмици идемо на побједу, тако смо играли све до сада и нема разлога да тако не буде и сутра'', рекао је шеф стручног штаба Спартака Рикардо Шеу на почетку свог обраћања представницима ''седме силе''.

Прошле сезоне клуб из Трнаве је као шампион Словачке играо у квалификацијама за Лигу шампиона, гдје прво елиминисао мостарски Зрињски а потом и варшавску Легију, док је непрелазна препрека била београдска Црвена звезда.

Словаци су такмичење наставили у Лиги Европе, гдје су у плеј-офу у двомечу били успјешнији од љубљанске Олимпије. Групна фаза их је спојила са Динамом из Загреба, Андерлехтом и Фенербахчеом, у таквој конкуренцији освојено је седам бодова, што је ипак било довољно само за треће мјесто.

Ипак, сутра ће на мегдан изабраницима Младена Жижовића изаћи једна потпуно нова екипа у односу на прошлосезонску.

''Стварамо нови тим и ова екипа се 90 посто разликује од те која је тада играла, са само шест старосједилаца, тако да се ради о једном потпуно новом пројекту. Тим је млад, кренули смо у једном потпуно новом правцу како бисмо креирали нови идентитет по којем ћемо бити препознатљиви'', подвукао је Шеу.

Радников сутрашњи ривал је познат као клуб који на свакој утакмици има подршку великог броја навијача. Њих пет стотина сутра ће заузети своје мјесто на трибинама бањалучког Градског стадиона.

''Наше присталице су фантастичне и прате нас масовно на европским утакмицама гдје год да играмо. Уз њих се на сваком терену осјећамо као да играмо код куће. Тако ће бити и сутра, а ми очекујемо долазак око пет стотина навијача, што је одлична бројка знајући да је велика удаљеност између двије државе. Та група која долази ће нам пружити максималну подршку и настојаћемо да их обрадујемо.''

Неће Шеу сутра увече моћи да рачуна на капитена Ерика Грендела и на најбољег појединца у екипи Кубилаја Јилмаза, али како истиче стратег представника Словачке, на то је био спреман.

''Грендел вуче повреду још од прошле сезоне, док се Јилмаз повриједио на првом тренингу пред почетак ове сезоне, тако да ова ситуација око њих за мене као тренера и остатак екипе није нова. Већ дужи период не рачунам на њих па сам сходно томе и формирао тим. Њих двојица, неспорно, много значе за овај тим, али увјерен сам да имам довољну ''дубину'' у саставу и довољно здраву конкуренцију како би се надомјестио њихов изостанак. Велика је ово шанса за клуб да направи добар резултат, али и за саме играче кад су у питању њихове каријере и напредак.''

Тренер Радника је приликом свог обраћања новинарима данас рекао да би био задовољан сваким исходом без примљеног гола. Шеу размишља другачије.

''Ја сваки пут желим да побиједим. Разумијем његов став, међутим морамо да знамо да је овај меч само ''прво полувријеме'', да је у реваншу све могуће и да један гол може све да промијени. Наша размишљања пред овај меч су разлилчита. Радник жели да сачува своју мрежу што би за њих био успјех, док ми настојимо да постигнемо голове на овој утакмици. Ако погледамо уназад током припремног периода, можемо да видимо да нисмо постигли гол само на утакмици Суперкупа Чехословачке против прашке Славије (0:3, прим.аут). Искрен да будем, желим побједу сутра, да ли ће резултат бити 4:5 или 0:1, није ми толико важно'', јасан је португалски стручњак.

Везиста Емир Халиловић се приоје неколико дана вратио у екипу Спартака, чији је дрес носио двије године – од љета 2015. до љета 2017. године. Преселио се потом у Блау Вајс из Линца гдје је провео шест мјесеци, одакле је отишао у екипу актуелног шампиона Босне и Херцеговине Сарајева, чији дрес је носио осамнаест мјесеци.

Попут тренера, свјестан је да неће бити нимало лако изборити позитиван резултат пред реванш 18. јула на стадиону ''Антон Малатински''.

''Провео сам годину и по у Сарајеву и ниједна утакмица против Радника за то вријеме није била лака, увијек су нас намучили. Чека нас чврста екипа која је дуго заједно, уз тренера Жижовића је створена једна добра хемија, тако да нас очекује захтјеван испит. Као што је и тренер рекао, наша екипа се знатно промијенила. Сутра нас чека прва званична утакмица која ће нам сигурно показати гдје се тренутно налазимо, али сам сигуран да смо спремни и да сви играчи једва чекају утакмицу'', навео је Халиловић, истакавши да би предност његовог тима у овом тренутку могла да буде чињеница да се реванш игра у Словачкој.

Одмах послије конференције за новинаре, тренер Шеу је заједно са својим помоћницима и екипом изашао на главни терен Градског стадиона, гдје је одржан тренинг у термину одигравања утакмице. Исти је за представнике медија био отворен само првих двадесет минута, након чега су Словаци без присуства камера и фоторепортера наставили да се спремају за оно што их чека сутра увече у Платоновој улици.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар