Новак Ђоковић у полуфиналу!

Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Вимблдона, пошто је у три сета победио Давида Гофана – 6:4, 6:0, 6:2.  Касно паљење, мало мучења, а онда гажење: Новак Ђоковић у полуфиналу Вимблдона! Бранилац титуле слабо отворио сусрет са Гофаном, али када је преузео иницијативу није било стајања.

Тенис 10.07.2019 | 16:52
Новак Ђоковић у полуфиналу!
Најбољи тенисер света у борби за финале играће против бољег из сусрета Роберто Баутиста-Агут/Гвидо Пеља.

Српски играч одиграо је феноменалан меч против Белгијанца, који је у другом и трећем сету потпуно нестао са терена.

Новак је пружио своју најбољу партију на овогодишњем Вимблдону и ни у једном тренутку се није постављало питање победника.

Током првог сета гледали смо велику борбу, Гофан је ушао спремно у дуел, играо је одлично са основне линије и Ђоковић је имао доста проблема.

Српски тенисер први је и претрпео брејк, у седмом гему првог сета, међутим од тог тренутка на терену је постао само један тенисер – Новак Ђоковић. Гофан је водио 4:3 и сервирао за 5:3, али није успео да потврди одузети сервис.

Од тог тренутка следи серија од десет узастопних гемова најбољег играча света. Новак први сет добија са 6:4, а потом други с нулом – 6:0!

Гофан није успео у првом сету да искористи предност брејка и од тог тренутка је потпуно пао. Трећи сет добија резултатом 6:2 и за мање од два сата пролази међу четири најбоља у Лондону.

Ђоковић је имао три аса и три дупле сервис грешке, освојио је чак 76 одсто поена на први сервис и одличних 50 одсто на други. Спасао је пет од шест брејк лопти и оставио је 24 директна поена.



Новак Ђоковић је у полуфиналу Вимблдона! Девето на истом месту. А према ономе што смо видели у данашњем мечу против Давида Гофана, озбиљно је истакао кандидатуру за пети позлаћени пехар на "Ол ингланд клубу".

Сусрет на Централном терену тениског комплекса у Лондону имао је два дела - први који је трајао око 40 минута у којем је доминирао Белгијанац и другом у којем га је Србин прегазио. На крају је за сат и 56 минута игре више него заслужено славио бранилаац тиутуле са 3:0, по сетовима 6:4, 6:0 и 6:2. То је уједно и његова 70. победа на Вимблдону.

Првих пола сата четвртфинала 133. издања Вимблдона  није ни најмање наговештавао шта ће се догађати у наставку одмеравања Новака Ђоковића и Давида Гофана. Лоше је отворио наш ас овај меч, веома лоше. Тежак, изузетно влажан ваздух данас у Лондону очигледно му није пријао све док се није навикао. А за то му је требало око 40 минута и тачно осам гемова. Јер у осмом гему првог сета је вратио брејк, а потом додао још један за освајање првог сета. Дотле је много грешио и препуштао противнику иницијативу коју је овај здужно користио. 

А од тада сасвим друга прича. Док дланом о длан водио је 4:0 у другом сету и то прилично лагано, без много проблема и мучења. Гофан је "упао у рупу", очигледно разочаран како је препустио први сет иако је током већег његовог дела биоп бољи играч. Али, зато је Новак један од најбољих свих времена, а Белгијанац - није.

Тај део меча је Београђанин одрадио онако како најбоље зна и наравно да није изгубио нити један гем. Не заборавите притом да је ово било четвртфинале и то Вимблдона1 Ралзика у квалитету између њега и остатка каравана, изузимајући Роџера Федерер и Рафаела Надала, барем када су у питању гренд слем турнирима, је најмању руку фрапантнта. И када њих тројица играју најбоље што знају, противницима остаје само да гледају и, ако имају право спортско срце и душу, да уживају у врхиунској представи. И да тапшу, ако им се укаже прилика.

Трећи сет је био пука формалност, нарочито када је Ђоковић узео брејк. Покушавао је Валонац нешто више да уради, менао тактику, али то више није било то. Звер је дошла по своје и узела га.

Ђоковић је пласманом у полуфинале одбранио 720 од 2.000 поена колико је освојио прошле године за титулу, док је до сада на Вимбдону 2019. сакупио 588.000 фунти (653.700 евра). Новак је на два корака од петог Вимблдона и 16. гренд слема, а наредни протвник му је победник меча између Шпанца Роберта Баутиста Агута и Аргентинца Гвида Пеље.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар