Почео 106. "Тур де Франс": Велики старт у Бриселу!

Бициклистичка трка Тур де Франс, њено 106. издање, почело је у суботу у Бриселу. Реч је о једној од три највеће бициклистичке трке на свету.

Остали спортови 06.07.2019 | 18:24
Почео 106. "Тур де Франс": Велики старт у Бриселу!
Ове године је такозвани "велики старт" одржан у Бриселу у част 50. годишњице од прве победе на Тур де Франсу белгијског бициклисте Едија Меркса. 

Био је то други "велики старт" из Брисела и пети из Белгије. 

Ове године на стартној листи Тур де Франса налази се 176 бициклиста из 22 тима. Трка ће се возити у 22 етапе од 6. до 28. јула.

Холанђанин Мајк Теунисен из тима Џамбо-Визма победник је прве етапе престижне бициклистичке Трке кроз Француску.

Теунисен је на етапи у Бриселу у спринт завршници победио Словака Петра Сагана из Бора Хаснгор тима за свега неколико центиметара, што је утврђено фото-финишом.

Прва етапа, дуга 194,5 километара, подразумевала је обилазак Шарлроа, чиме ће се у једној фази биле повезане регије Фландрије и Валоније.

Теунисен је трку завршио за четири сата, 22 минута и 47 секунди, а иза њега су врло брзо прошли Саган и трећепласирани Кејлб Ивн из Лото тима.

Друга етапа Тур д Франса, дуга 27,5 километара биће хронометарска и такође вожена у Бриселу.

Након три недеље, пређене 21. етапе и 3.460 километара још једно издање највеће бициклистичке трке завршиће се у недељу 28. јула у Паризу на Јелисејским пољима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар