Доминација "клинаца", Леклеру пол позиција у Аустрији!

Млади возач Ферарија Шарл Леклер стартоваће са пол позиције у трци за Велику награду Аустрије у Формули 1 уз постављени нови рекорд стазе.  Француски возач имао је најбоље време и оставио Хамилтона на другом месту, Фетел тек девети. . .

Остали спортови 29.06.2019 | 18:11
Доминација "клинаца", Леклеру пол позиција у Аустрији!
Шарл Леклер је у Аустрији дошао до пол позиције уз постављен нови рекорд стазе. Млади возач Ферарија најбољи круг у квалификацијама извозио је за невероватних 1:03.003.

На прва три стартна места наћи ће се возачи из три различита тима јер је други у квалификацијама био Луис Хамилтон у свом Мерцедесу, а трећи Макс Ферстапен у Ред Булу.

Иза Макса Ферстапена је фински возач из Мерцедеса Валтери Ботас, док је пети био фантастички Кевин Магнусен из Хаса, а руки Ландо Норис поново је одушевио све љубитеље Ф1 каравана, а поготово навијаче Мекларена освојеним шестим местом у квалификацијама.

Себастијан Фетел је због квара пнеуматичког система на свом болиду био приморан да пропусти трећи део квалификација, али је због добре вожње у другом успео да се пласира у трећи, па ће у недељу стартовати са позиције број 10.

Трка за Велику награду Аустрије ће почети сутра у 15:10.

Хамилтон води у генералном пласману са 187 бодова, испред Ботаса који има 151. Следи Фетел са 111, Макс Ферстапен са 100 и са 87 Леклер.

Извор: Б92/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар