Ноле изгубио од Шаповалова!

Новак поражен на трави: Езгибиција пријала Шаповалову! Денис Шаповалов први пут победио Новака Ђоковића, додуше на егзибиционом турниру у склопу припрема за Вимблдон.

Тенис 26.06.2019 | 18:52
Ноле изгубио од Шаповалова!
На егзибиционом турниру "Будлс" у близини Лондона, Новак Ђоковић доживео је пораз у среду од Дениса Шаповалова. Пошто је дан раније први тенисер света био бољи од младог Чилеанца Кристијана Гарина (23), Ђоковић је изгубио од Канађанина руског порекла – 7:6, 6:4.

Шаповалов је против једног од најбољих тенисера данашњице успео да оконча меч за сат и 15 минута.

Први сет одигран је без брејка, а у "тајбрејку" боље се снашао 27. играч на АТП листи, који је након изгубљеног поена успео да веже чак шест и да стигне надомак освајања сета. Ноле се на кратко пробудио, смањио на 3:6, али је онда морао да положи рекет и да шансу покуша да пронађе у наредном сету.

Није успео.

Мада, деловало је да ће Ђоковић након "брејка" већ у првом гему лако стићи до изједначења. Предност је чувао до 3:2, када је Шаповалов изједначио, а затим до краја Ђоковићу препустио само један гем. Канађанин је други брејк направио при резултату 5:4. Прву меч лопту није искористио, после чега је Ноле имао две гем лопте.

Међутим, после пропуштених прилика, другу шансу Шаповалов је искористио и стигао до заслужене победе 2:0. 

Ђоковић је против канадског тенисера на АТП туру одиграо до сада два меча и оба у 2019. На Аустралијан Опену је било 3:1, а у Риму 2:0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар