Новак: Фаворити - Федерер и Надал су увијек ту уз мене!

Новак Ђоковић на егзибицији "Будлс" у Стоук парку од 15. 30 часова игра други меч на турниру, а противник му је Денис Шаповалов.

Тенис 26.06.2019 | 16:58
Новак: Фаворити - Федерер и Надал су увијек ту уз мене!
Новак је у уторак победио Чилеанца Кристијана Гарина, 6:2, 6:4, а сада му следи још већи изазов против младог и талентованог противника из Канаде, са којим је тренирао ових дана.

Српски тенисер после меча са Шаповаловим неће играти до Вимблдона који почиње у понедељак 1. јула где ће бранилац титуле бити уједно и први носилац турнира.

Ђоковић ће у Лондону покушати да стигне до 16. Гренд слем титуле и тиме се пориближи Рафаелу Надалу који после Ролан Гароса има 18, те Роџеру Федереру који има 20 највећих трофеја.

Новак је на егзибицији Будлс изјавио да и даље има велике мотиве.

"Одувек сам имао највеће амбиције и тако је и ове године. Први сам на листи, браним трофеј на Вимблдону, надам се да ћу поново доћи до краја турнира. Реалност увек може бити другачија. Осим неколико сталних фаворита, постоји група играча који могу да буду озбиљни кандидати. Федерер и Надал су увек ту уз мене, нас тројица смо у тој групи највећих фаворита за трофеј", сматра Ђоковић.

Он каже да и даље не размишља даље одпрвог наредног противника. Жреб ће бити обављен у петак у 11 часова.

"Биће то још један тежак турнир. Идем корак по корак, меч по меч. Гренд слем турнири су у овој фази моје каријере увек приорите број један у смислу очекивања. Имам ту част да сам први тенисер света, то је улога која носи велику одговорност и притисак, тако да ћу дати све од себе да будем на висини задатка. На Ролан Гаросу је било прилично емотивно и стигао сам до полуфинала. Сада покушавам да уђем у форму и једва чекам да се вратим на тај чувени терен на Вимблдону", поручио је најбољи играч света.

Прошле године у Лондон је стигао као 21. играч света. Ни то му није сметало да освоји титулу.

"Освајање Вимблдона прошле године била је тачка прекретница јер сам се враћао на терен после повреде и пошто сам испао из Топ 20. Било је то значајно због подизања самопоуздања и квалитета мог тениса", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар