Ако не буде Погба - онда Ван де Бек!

Реал има више опција. . .

Фудбал 24.06.2019 | 16:39
Ако не буде Погба - онда Ван де Бек!
Реал Мадрид је веома аткиван на тржишту овога лета, то се и очекивало, а Зинедин Зидан полако склапа коцкице свог новог тима. Ипак, једно име за сада није добио од Флорентина Переза, а то је његова дугогодишња жеља - Пол Погба. И док Реал размишља како да доведе Погбу, мора и да брине о томе - шта ако га не доведе?

Ту је Реал као другу опцију поставио име - Дони ван де Бек, 22-годишњи везиста Ајакса који је ове сезоне буквално експлодирао. Он није ново име, али је новост да је и даље у игри и да се о њему озбиљно размишља као о опцији за наредну сезону.

Ван де Бек је запао за очи скаутима Реал Мадрида током Лиге шампиона. Био је стварно одличан, један од кључних играча управо против Реала, као и против Јувентуса.

Зидан жели да направи мало физички јачи тим и ту би се Ван де Бек уклопио са својим стилом, али је наравно Погба и даље приоритет. Краљевски клуб жели да доведе везисту што је пре могуће, али све указује на то да би операција могла да се одложи до краја јула, почетка августа. Манчестер прави проблем што неће да уђе у преговоре са Реалом.

И зато Реал гледа ка алтернативама.

Предност Ван де Бека у односу на Погбу је то што је јефтинији, а лошија страна му је мањи маркетиншки потенцијал. У Реалу верују да би могли да га доведу за неких 60.000.000 евра, а то је скоро 100.000.000 евра јефтиније од Погбе.

Надасве би то била доста једноставнија операција за Реал јер играч има договор са Ајаксом да га клуб пусти ако дође довољно јака понуда од неког од водећих клубова Европе.

Ван де Бек није пропустио ниједну утакмиццу због повреде, дао је 17 голова и имао 13 асистенција. Има све бројке да намами Реал, посебно ако се Погба буде искомпликовао, а то је са њим увек реална опција.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар