Бруклин прави моћан тим!

На источну обалу долазе Дурант, Ирвинг и Деандре Џордан! Велики планови Нетса за предстојећих неколико сезона.

Кошарка 25.06.2019 | 23:15
Бруклин прави моћан тим!
Текућа сезона у НБА кошарци само што се завршила, а у међувремену је одржан и драфт. Наравно, већ након њега кренуле су приче о потенцијалним преласцима играча из једне у другу франшизу. Имена која се помињу само додатно „подгревају“ машту свих љубитеља кошарке. Иако прелазни рок још увек није званично почео, већ отпочиње 30. јуна, увелико се шушка о шампионским плановима Бруклин Нетса за наредну и године које долазе.

Наиме, како амерички медији тврде, тим са источне обале жели да током лета комплетира долазак веома занимљиве тројке. Пре свега, ту је Кајри Ирвинг који је текућу сезону провео у дресу Бостон Селтикса. Чини се да је он најближи да читав посао заврши крају, пошто се наводи да је већ купио стан у Њу Џерсију и спреман је да се окуша у Нетсима.

Његова улога могла би да буде велика у довођењу друге велике звезде у ову франшизу. Пише се да је Кевин Дурант заинтересован да коначно заигра са Ирвингом у тиму, те да су се њих двојица већ два пута у претходних месец дана састајали како би размотрили све могућности. Први пут су се видели „очи у очи“ током финалне серије коју је Дурант са Голден Стејтом играо против Торонта, а други пут у Њујорку недуго након операције овог кошаркаша због тешке повреде.

Иако, тренутни кошаркаш Ратника има опцију да још једну годину остане у Оукленду и тако у свој џеп стави 31.500.000 долара, Американци наводе да је он спреман да крене другим путем и покуша да се избори за максималан уговор. Јасно је да је Бруклин тренутно у могућности тако нешто да му пружи и спреман је на ризик, јер као што је познато, Кевин Дурант неће моћи да изађе на терен ниједном у току наредне сезоне.

Бруклин тренутно у ростеру има седам кошаркаша са гарантованим уговорима за наредну сезону, што би значило да су у том погледу далеко флексибилнији у односу на остале НБА тимове.

Међутим, ни ту није крај листи кошаркаша који би наредне сезоне могли да обуку дрес Бруклин Нетса. Деандре Џордан би заједно са Дурантом и Ирвингом могао да појача ростер овог тима. И не само то, франшиза која има седиште у Њу Џерсију би тако сигурно постала једна од главних фаворита за освајање титуле у Источној конференцији, па и у читавој лиги.

Оно што је позитиван сигнал у вези са доласком Џордана је чињеница да су он и Дурант велики пријатељи, те да су претходно заједно били довођени у везу око преласка у Њујорк Никсе. Наравно, Бруклин ће због овога имати огромне главобоље око салари кепа и мораће да буде спреман на бројне уступке.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар