Зенит фаворит, Партизан се не предаје!

Фото-финиш трке за вајлд кард. . .  Одлука за два дана.

Кошарка 25.06.2019 | 22:15
Зенит фаворит, Партизан се не предаје!
Зенит је фаворит за специјалну позивницу, Партизан се не предаје. Тако укратко може да се каже два дана пре него што ћемо сазнати име клуба који ће заузети 18. позицију у Евролиги следеће сезоне. Четвртак 27. је дан Д када ће бити коначна одлука.

До сада је било доста различитих информација. Партизан је дуго словио за фаворита, а потом је ту улогу преузео Зенит. Чак су неки европски ишли толико далеко да су већ представили тим из Санкт Петербурга као главног фаворита.

Партизан се и даље нада, мада како смо могли да чујемо управо је Зенит највећи камен у патици челника црно-белих. Наравно, јасно је да је ово дуел Давида и Голијата, само у различитим облицима. Партизан је далеко већи у смислу величине клуба, историје, навијача, посећености. А Зенит има новац, Гаспром иза себе и велики град који би могао да буде стратешки циљан од стране Евролиге.

Уколико Гаспром уђе да спонзорише Евролигу онда је Зенит на веома доброј позицији. Више извора из европске кошарке истиче да је Зенит најближи специјалној позивници, као и да су чак челници клуба из Русије пуни самопоуздања када је ова трка у питању.

Са друге стране, Партизан је до сада одрадио све што је у његовој моћи. Када је испао у полуфиналу АБА лиге још тада је најавио да ће пробати до специјалне позивнице. Председник клуба Остоја Мијаиловић је у разговору за наш сајт причао о томе да су црно-бели одрадили све и да више није много у њиховој моћи.

Чека се одлука борда Евролиге на челу са Ђордијем Бертомеуом у четвртак.

Партизан је до сада санирао финансијску слику, успео је и да се пресели у Београдску Арену која је велики адут црно-белих у овој борби, а и тим ће, као и улагања, зависити управо од специјалне позивнице.

Поред Зенита и Партизана, раније су спомињани и Ритас, Дарушафака и Уникс. Дарушафака ће по свему судећи играти у Еврокупу, Уникс је испао из трке, док је Ритас трећи фаворит после Зенита и Партизана.

Ритас је чак добио одговор од града да ће добити подршку финансијске природе како би се такмичио за ово место које је преостало, чак је Ритас, како смо чули, добио врло добре сигнале из саме Евролиге, па није без шанси.

Ипак, све говори да ће се у четвртак свести све на Зенит и Партизан. Црно-белима ће бити потребно и мало среће.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар