Лион и Бразилци – то мора да ваља!

Француски клуб купио појачање за 8. 000. 000 евра.

Фудбал 25.06.2019 | 21:18
Лион и Бразилци – то мора да ваља!
Олимпик из Лиона је данас и званично потврдио да је ангажовао бразилског везисту Жана Лукаса из Фалемнга. Висина трансфера износи 8.000.000 евра, а Лукас је потписао уговор до 2024. године.

Долазак бразилског фудбалера у Лион не може, а да не призове неке старе успеомене када је овај клуб био сила број један у француском фудбалу и имао нека блистава издања у Лиги шампиона. Бразилски печат је био јак тих година у игри клуба са тадашњег Жерлана.

Лион је имао сјајна искуства са бразилским фудбалерима. Почевши од легендарног Сонија Андерсонакоји решетао мреже по доласку из Барселоне. Потом је његов земљак Касапа седам година био стуб одбране. А онда је 2000. дошао човек који је постао мит – Жунињо Пернамбукано. Постао је најбољи играч у историји Лиона, његови слободњаци су писали историју фудбалу у Лиону. Скоро деценију је био миљеник навијача. Дубок траг је оставио и штопер Едмилсон пре него што је отишао у Барселоне. Њега је потом заменио корпулентни Крис и осам година командовао одбраном. Једну добру сезону је имао и тадашњи ветеран Ђовани Елбер, а касније и његов млади земљак Нилмар који је дошао као чудо од талента. Три и по године је у дресу Лиона блистао и чувени Фред, а добре роле сеу касније имали везиста Едерсон и крило Бастос. Последњих година су солидан утисак оставили Бразилци Рафаел и Марсело.

Сада се очекује да традицију настави Жан Лукас. Њега је довео поменута легенда Жунињо који је недавно промовисан на функцију спортског директора, а зелено светло је дао и нови тренер Силвињокоји је преузео командну палицу после улоге асистента у стручном штабу селектора Титеа у Бразилу.

Лукас игра на позицији задњег везног, физички је изузетно моћан играч, а спекулише се да би могао да буде замена за Тангија Ндомбелеа. Француски везиста је екплодирао прошле сезоне и сада га желе бројни богати клубови, а Лион за њега тражи невероватних 80.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар