Званично: Лутовац је црно-бијели!

Сачекаће саиграче у Београду.

Фудбал 25.06.2019 | 18:08
Званично: Лутовац је црно-бијели!
Покер појачања у Хумској 1. После тројице из одбране (штопери Доминик Динга Игор Вујачић, те десни бек Периша Пешукић), Партизан је прешао на јачање офанзовног дела тима и, као што је најављено пре две седмице, постао богатији за – Александра Лутовца.

Доскорашњи капитен Рада обавезао се на четворогодишњу сарадњу освајачу Купа Србије.

Лутовац се по окончању Првенства Европе младих селекција, где је за репрезентацију Србије одиграо тек пет минута у финишу утакмице другог кола, против Немаца, запутио за Београд, да би данас формализовао посао са црно-белима. Дошао је без обештећења, с обзиром да је недавно раскинуо сарадњу са Грађевинарима, на штету клуба, уз пресуду Арбитражног суда Фудбалског савеза Србије, због неисплаћених зарада на Бањици. То му је омогућило да стекне "чисте папире" и сам себи поправи преговарачку позицију.

На Топчидерксом брду ће зарађивати 6.000 евра месечно, тако да неће превише оптеретити буџет, а за узврат има да понуди брзину и продорност, што су карактеристике које су навеле тренера Сава Милошевића да му укаже шансу. Руку на срце, Александар Лутовац помиоњао се као потенцијално појачање Парног ваљка и у неколкио претходних прелазних рокова, међутим, због тврдокорног става управе Рада да не продаје играче вечитим ривалима посао није био могућ. Све до овог случаја, окончаног на Абитражи.

Ангажовањем Александра Лутовца (изабрао да на полеђини дреса носи број 97) Партизан се званично прешалтао на јачање офанзивног дела екипе. Управа ради на ангажману нападача Роме, Умара Садика (позајмица 100.000 евра, могућ откуп наредног лета за 1.600.000), а тражи се централни везни, с тим да је извесно да то неће бити Хуан Игњасио Кваљар. Аргентинац јепреговарао са црно-белима, разматроа услове, да би на крају одбио понуђено, па клуб сад мора да тражи ново решење. 

У међувремену, чека се папир из Малаге којим би Шпанци "ослободили" Рајка Брежанчића и омогућили му да као слободан играч потпише за Партизан. Тај посао приводи се крају, могуће је да се закључи већ данас или сутра. У сваком случају, ни леви бек, ни Лутовац, неће путовати на Златибор, јер за то нема потребе, пошто се екипа, после вечерашње контролне утакмице са подгоричком Будућности у Ужицу, већ сутра враћа за Београд.

А наредног уторка путује за Словенију. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар