Ово није у реду и ово се догађа само на Вимблдону!

Други тенисер света Рафаел Надал поручио је да начин одређивања носилаца за Вимблдон није коректан.

Тенис 25.06.2019 | 22:45
Ово није у реду и ово се догађа само на Вимблдону!
Надал, који није играо после освајања 12. титуле на Ролан Гаросу, други је на светској листи, али ће на Вимблдону бити трећи носилац по формули којом се одређују носиоци за турнир у Лондону.

То вероватно значи да би опет могао да се састане са Новаком Ђоковићем у евентуалном полуфиналу, као што је био случај прошле године када су одиграли пет сетова.

Формула којом се одређују носиоци на Вимблдону базира се на свим поенима освојеним на трави у последњих 12 месеци и на 75 одсто поена освојених на годину пре тога такође на травнатој подлози.

"То је уобичајена ствар. Вимблдон је једини турнир у години где они раде са носиоцима шта им је воља. Како год да буде, неважно да ли сам други или трећи носилац, мораћу да будем најбољи и борићу се за сваку победу. Једини што ми се чини да није у реду је што се то ради само на Вимблдону. Не односи се само на мене, већ и све друге. Они не поштују статус који су играчи стекли током сезоне", поручио је Надал.

Од вимблдонске формуле профитирао је Роџер Федерер који ће у Лондону бити други носилац. Њему је победа у Халеу у недељу донела тај скок на листи вимблдонских носилаца. Међутим, он сматра да му то не мења много шансе.

"Не прави разлику то да ли је Рафа у мом сектору жреба или не. Претпостављам да можете да кажете како ћу избећи Новака у полуфиналу. Међутим, до тога је још дуг пут. То ми само помаже да боље планирам и то је све", каже Федерер.

С друге стране, Надал сматра да је Вимблдон, без обзира што статистика каже да га у последњих 16 година освајају искључиво играчи ит Топ 4, турнир на ком најлакше може да дође до изненађења.

"Претпостављам да су Федерер и Ђоковић фаворити, а онда ти млади играчи који играју добро. Видећемо колико су спремни да се такмиче. Ово је посебан турнир, другачији од свих и постоје већи изгледи за изненађења. Ово је јединствен турнир", закључио је Надал.

Вимблдон почиње 1. и завршава се 14. јула. Листа носилаца званично ће бити објављена у среду 26. јуна.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар