Нова капитулација режима у Српској

Од Режима&трабаната хваљени потез формирања резервног састава полиције, на којем се “јахало” мјесецима, све уз заклетве да нема повлачења, претворио се у дебакл, а његови промотери подвили су реп и саопштењима на нивоу идиотлука покушавају оправдати сопствени суноврат.

Република Српска 25.06.2019 | 12:26
Нова капитулација режима у Српској
1.
Режим Милорада Додика доживио је тежак пораз одустајањем од формирања резервног састава полиције.

2.
Пропао је још један “тест” за отцјепљење који је био потпунио бесмислен, јер РС нема никакве могућности да се отцијепи од БиХ.

Потпуна капитулација.

3.
Од Режима&трабаната хваљени потез формирања резервног састава полиције, на којем се “јахало” мјесецима, све уз заклетве да нема повлачења, претворио се у дебакл, а његови промотери подвили су реп и саопштењима на нивоу идиотлука покушавају оправдати сопствени суноврат.

4.  
Из МУП РС је, између осталог, саопштено: “С обзиром да је за успостављање резервног састава полиције потребан дужи временски период и средства у смислу провођења конкурсних процедура и селекције, опремања униформама и другом припадајућом опремом, као и вријеме за адекватну обуку да би се резервни састав полиције ставио у функцију, из Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима Републике Српске који се налази у процедури на Народној скупштини Републике Српске, повлачимо чланове који се односе на резервни састав полиције”, што намеће једноставно питање за власнике те институције - Како то да су “преко ноћи” схватили све наведене чињенице, а да то нису увидјели у мјесецима бјесомучне пропаганде за формирање резервног састава, гарниране оптужбама за велеиздају критичара тог бесмисленог чина и остале трице и кучине?!

5. 
Ко је одговоран за наведено неувиђање свих побројаних, “изненада” откривених, “препрека” за формирање резервног састава?!

6.
Очито је нико, јер нико никад од функционера, откад је Додиков режим на власти, није показао ни нанограм одговорности за бројне промашаје, што су одреда нанијели штету свим грађанима, која је кулминирала у општи појам - безнађе!

7.
Из МУП РС су саопштили низ нискооктанских, провидних, плиткоумних лажи, испаљених за нову обману јавности, која никако не искључују евентуално ново малтретирање грађана, не би ли се “одвукла пажња” са дебакла.

8.
Повлачење одредби закона о резервном саставу полиције показује страх челника Режима од последица које би његово усвајање изњедрило. А оне би биле немале.

9.
Повлачење је почело још 19.06. током састанка Предсједништва БиХ са амбасадорима земаља Квинте (САД-а, Њемачке, Велике Британије, Француске и Италије), када је Додик рекао да ће о резервном саставу “разговарати са властима у Републици Српској”.

10.
Антиклимакс је услиједио пет дана касније.

11.
Ентитетске власти су “схватиле” суштину “разговора” са Додиком! Бар нешто.

12.
Повијање кичме носилаца највећих режимских функција није ништа ново, као што су поодавно разобличена њихова лажива оправдања за политичке поразе, изазване антиполитичким, нецивилизацијским, деценијским варварским нападима на систем друштвених вриједности.

13. 
Комичан је, до трагичности, покушај замјене теза, како би се народ поново слагао, а садржан је у преименовању Јединице за подршку у жандармерију, што нема ама баш никакве везе са резервним саставом полиције, одустајањем од његовог фотмирања.

Чак је и такозвани премијер Радован Вишковић ускликнуо “с љубављу” - “Ако не може резервни састав, може жандармерија”, чиме је јубиларни стомилијардити пут доказао да је политички и интелектуално у равни Вреће Соли! И то пуне и чврсто завезане.

Његова изјава има смисла колико и “ако не може резервни састав могу двије љуте, а дај нам и кувано јаје пресјечено на четири дијела”!!!

14. 
Режим је и на овом случају показао/доказао своју недосљедност, плиткост, недостатак било какве визије и пројекције, због чега се, у правилу, ослања на изазивање међуетничке мржње и дизања тензија по принципу сталног “ванредног стања”.

15.
Та отуђена Група подлих бескичмњака спремна је увијек тући Бруна, бранити убице Давида, премлаћивати грађане, малтретирати их, не дајући им ни да ходају ни да сједну; Чине то тешком злоупотребом институција, посебно МУП РС, његовом приватизацијом, са акцентом на силу којом располаже, али када њихова кожа дође у питање, повију се до црне земље, показујући сервилност и страх пред јачим.

16.
Зашто нису истрајали на формирању резервног састава, упркос захтјевима Запада? Нису смјели.

17.
Хор хајкача који их је подржавао док су се, без основа, јуначили, сада ће окренути плочу и још један тежак пораз прогласити великом мудром побједом, ослањајући се на преплитко, јадно, безвриједно објашњење из МУП РС.

18.
Нико неће рећи ни ријечи да је то ударац Русији, која је сматрала да резервни састав није никакав проблем.

19.
Одустајање од резервног састава полиције само је први корак на ужареном путу којим Режим хода - следећи је усвајање АНП-а, активација МАП-а, што није ничији хир, нити било какво или било чије наметање, већ државна обавеза коју је БиХ преузела. 

Саопштење МУП РС поводом повлачења чланова закона о формирању резервног састава



Нове мјере МУП-а у циљу одржавања повољног стања безбједности

Министарство унутрашњих послова је одлучило да реорганизује своје интервентне снаге ради бржег и ефикаснијег одговора на безбједносне изазове са којима се суочавамо у Републици Српској, укључујући и велики број илегалних миграната, те ће ради бољег функционисања, Јединице за подршку промијенити назив у Жандармерија, која ће бити допуњена активним саставом Министарства унутрашњих послова, превасходно младим полицајцима који су полицијско образовање стекли на Полицијској академији.

На овај начин, сматрамо да Министарство унутрашњих послова са добро опремљеним, професионално обученим и специјализованим снагама може да одговори на безбједносне изазове у будућем периоду који ће бити стављени пред полицију.

С обзиром да је за успостављање резервног састава полиције потребан дужи временски период и средства у смислу провођења конкурсних процедура и селекције, опремања униформама и другом припадајућом опремом, као и вријеме за адекватну обуку да би се резервни састав полиције ставио у функцију, из Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима Републике Српске који се налази у процедури на Народној скупштини Републике Српске, повлачимо чланове који се односе на резервни састав полиције.

У будућем периоду, Министарство унутрашњих послова ће поново размотрити потребе и могућности за увођење резервног састава полиције у структуре Министарства.

слободанвасковиц.блогспот

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Харе

25.06.2019 10:32

Миле звани капитулација

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капиталац

25.06.2019 11:09

У капитулирању и сваком другом смислу. За изуцавање.

Name

КАПИТУЛАЦИЈА

25.06.2019 11:22

2. Пропао је јос један "тест" за отцјепљење који је био потпуно бесмислен, јер РС нема никакве могуцности да се отцијепи од БИХ. Слиједеце је усвајање АНП-а, активација МАП-а, сто није ницији хир, нити било ције наметање, вец дрзавна обавеза коју је БИХ преузела. Потпуна капитулација. Миле настави по плану....

Name

РАСПУЦХИН

25.06.2019 11:44

Гријешите , дезертер не може капитулирати. То је немогуће.

Name

РВИ

25.06.2019 12:07

Браво Васковицу!!! Све си у праву 100%!!! Он је кукавица невидјена!!! Велики (фигуративно) цовјек срце ко у миса, а он је то показао и у рату

Name

Исток

25.06.2019 12:07

Теза да ће промјеном имена ЈЗП у Жандармерија МУП боље функционисати је стварно револуционарна.

Name

Милка Ботина

25.06.2019 12:17

Не видим овде пораз ,зандармерија је висе од резервног састава..скоро војна формација.ако одустану од зандармерије то це тек онда бити пораз

Name

Ре:

25.06.2019 13:02

Знали су они у старту да неце проци,али су покусали да прикупе поене код оног заглупљеног дјела народа,а закон ако продје,продје. Зандармерија исто сигурно неце проци, јер је то по дефиницији милитаризовано ,тј.војно крило полиције,а тек то запад нема сансе да допусти. Јос једно фолирање снаге пред народом...Исто ко референдум.Само нас завадја са свијетом и јацима од нас.

Name

ре Милка Ботина

25.06.2019 13:11

Већ су и америчка и британска амбасада тражили појашњење те "жандармерије". Ако се испостави да РС жели да формира такве полувојне снаге, онда ће, као и с резервном полицијом, и ФБиХ бити приморана да уради исто. Важно је примијетити да овдје РС инсценира кризне ситуације, а да су сви други само приморани реагирати.

Name

тртмрт

25.06.2019 13:16

глупи народе ( на залост морам тако) , схвати вец једном да је њему и осталим носиоцима власти у БХ од 1996 до данас и у будуце само вазна ЛОВА !!!! и све це вас сјеб..само да мозе и даље узимати и красти без икакве одговорности. стање у БХ је равно ономе у средњоафрицким диктатурама.. опасуљите се вец једном.. поз из ЕУ п.с. ни сам не знам сто уопсте писем..вјероватно сентис

Name

Ре

25.06.2019 13:17

Ако покуса зандармерију јос горе це надрљати,мозда цак и укинути РС јер је оцигледно ста се тиме зели.Неце нико дозволити оно дто би изазвало рат или мозда хоце.Неки це реци рудоњи,добро кад си навалио да имас рат изволи имацес га и у том рату изгубити РС.

Name

Ре Ботина

25.06.2019 13:25

наравно, пораза нема, то је јос једна побједа мудрог Баје. Као и референдум сто је био. Баја вам се јос једном наругао и притом натјерао да му јос аплаудирате за то.

Name

Хилендарска слава

25.06.2019 14:00

Нема шта додати, јер и ово је познато. Нема те светиње коју Додик неће издати. Да су она времена, он би први скокнуо до Стамбола, замјенио вјеру, узео титулу и не би био као велике паше, него главни гуликожа.

Name

Ко њега више узима за озбиљно

25.06.2019 10:35

Осим његових преплашених и погубљених црвендаћа... Болестан човјек, па то ти је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.06.2019 13:25

Зар да се моцна и јака, силна РС некога боји? Предсједнице нецемо у НАТО, ако треба ратовацемо против Америке и НАТО-а, али нецемо под њих.

Name

Реално

25.06.2019 14:02

Зивио Милорад Додик!

Name

Боки

25.06.2019 15:06

Зивео Баја. Дзаба креците. Баја је цар

Name

Ре реално и боки

25.06.2019 20:11

Мора да се баја и његови усрали,треба им послати пелене

Name

усе наше подаше

25.06.2019 10:51

Какак текст и пресјек стања, Васковићу скидам ти капу, анализа је чиста 10-тка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сулз

27.06.2019 18:59

Будала и кривих дрва никад висе.

Name

Није него

25.06.2019 10:51

Има већа мафија и од вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУГОКОНТОВ

25.06.2019 10:55

Повлачење не први пут под притиском западних свјетских сила и САД.Потпуна манипулација са сопсвеним народом,чије су очи везане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.06.2019 13:21

Тај народ је обицна љигава подкупљива багра, смеце..

Name

Нако

25.06.2019 11:03

И коме након овог текста несто није јасно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

25.06.2019 11:07

ПАЛМЕР=ПРИТИСАК=ОДУСТАЈАЊЕ ОД РЕЗЕРВНОГ САСТАВА ПОЛИЦИЈЕ=СТРАХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.06.2019 13:23

Зна он ста треба радити,...реце Палмер

Name

Лејкерс

25.06.2019 11:16

Ко висе слуса милета и будале оно њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шаров

25.06.2019 11:19

Миле само показује право лице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

25.06.2019 11:29

Миле је краљ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

25.06.2019 12:06

Висе деспот него краљ.

Name

Ре ало

25.06.2019 20:12

А ти мора да си неки супак

Name

Слободан пад

25.06.2019 11:33

Васковић је специфичан новинар, који је логичар и аналитичар, са освртом на ретроспективу догађања, као и одговорима на евентуална, будућа питања. Све је базирано на чињеницама које пратимо мјесецима, при чему он распетљава "чворове", да би свима била јасна и позадина и будућност, односно повод и посљедице актуелних догађаја. Свака част на резоновању!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

25.06.2019 11:41

Чвока и Бурлито паклени тандем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

25.06.2019 13:08

Знаци наса полиција зандармерија це бити компетентна да туце свој народ ,хапси бабе са унуцицима које сетају и понеког туристи пензионера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пико

25.06.2019 13:39

Опет це марва да гласа за Доду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

25.06.2019 15:49

Немој вриједјати марву.

Name

wуле

25.06.2019 15:56

Ускоро це Миле сацувати РС са ногама напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

25.06.2019 16:19

Миле као Миле само лупета, мозе само сањати. Ста год је до сад говорио или намјеравао, није се остварило, а народ глуп па му јос увијек све вјерује па гласа за њега, а он се само спрда са народом. Ово је јос један доказ његови лази и лупетања глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗНА СВЕ ДОЗНА

25.06.2019 20:03

Зандармерија Србије је била у БЛ 25.12.а И прије тога неколико пута је оперативно дјеловала на територији РС-а ,треба МУП-у покрице када позову Зандарме из Србије да гуси протестне сетње али да се воде под ,,Зандармима МУП-а РС.Докази да су оцигледни ко је био И ко прати опремање полиција у региону,посебно ко прати рад ,,тзв,,интервентних јединица,обицном градјанину је то непримјетно,али има И нас који смо некада И радили И сарадјивали са ,,полицијама из региона"према томе на тактицким прслуцима ,,ЈЗП МУП-а РС,је другација поставка појединих дјелова униформе од тактицке опреме припадника ,,ЈЗП Мупа Српске ",само,једна констатација, наравно И улазци са приватним возилима из Срб у БиХ/РС,преко границних прелаза Сремска Раца-Раца као И Павловица Мост,засто се крије податак у ДГП-у када постоје такозване листе приоритета за прелазак преко границе као И,ВОЦ листе лица која су на овај или онај нацин безбједоносно интересантне за БИХ,Србија је прекрсила уставно право И повриједила уставно поредак Р.Српске,не само тај пут,вец неколико хиљада пута у задњих двадесет И кусур година,сви писају И исту тикву,ко мисли да је само МуП-РС-а умјесан у нелегалне радње у,Српској И да само МУП Српске контролисе све или појединци вара се,има много материјалних доказа ко вуце конце из регије,да би се оцистило све или бар 65% ,од криминалне хоботнице која има пипке И у најмањој сфери друства,треба нам не једна,,полицијска акција-типа,,Сабља"као у Србији,него тридесет најмање у континуитету од пар мјесеци,али то нема храбрости нико у МуП-У Српске,а назалост Орузане снаге су немоцне како,на нивоу БиХ,тако И онај нас тзв,,Пук Српска",рјесења без правог водје И револуциие на залост нема,како ко год мислио да је демократија И демократски процес у току ики био па прекинут,назалост,није никада ни постојао......

ОДГОВОРИТЕ