Нејмар не хаје за услове, прихватио Барсине захтјеве!

Уговор на пет година и озбиљно кресање плате! Није све у новцу: Нејмар хоће у Барсу и за МАЊУ плату! Грешка каријере направљена је пре две године, али се Бразилац нада да ће овог лета успети да се врати на велику сцену. . .

Фудбал 25.06.2019 | 15:36
Нејмар не хаје за услове, прихватио Барсине захтјеве!
Најбољи фудбалер Пари сен Жермена, контроверзни бразилски нападач Нејмар, договорио је да се врати у Барселону и потпише петогодишњу сарадњу, преноси каталонски Спорт.

Нејмар има велику жељу да се врати на Ноу Камп, одакле је пре две године прешао у Париз и зато је без имало оклевања прихватио плату од 24 милиона евра годишње, што је скоро 13 милиона мање него што прима у ПСЖ-у.

Ипак, бразилски мајстор чак није хтео ни пуно да преговара пуно са Барсом око примања из разлога што жели да се брзо реши трансфер...

Сада је преостало још "само" да се клубови усагласе око обештећења.

Нејмар се искључиво служио спортским мотивима, а не економским и зато му је приоритет била Барселона.
Спомињао се и Реал Мадрид, али је краљевски клуб за 27-годишњег фудбалера био план Б у случају да каталонски клуб одустане.

У међувремену, потрошили су већ око 300 милиона евра ангажовавши Мендија, Милитаоа, Родрига, Азара и Јовића, док се очекује још један везни фудбалер - Ериксен или Погба.

Нејмар се пре две године, у не баш пријатељском тону, растао са Барселоном и прешао у ПСЖ за рекордних 222 милиона евра.

То је била откупна клаузула у уговору Бразилца коју је "сам платио" новцем добијеним од Пари сен Жермена, а не треба подсетћати да је то направило потпуну пометњу на тржишту и увећало цене свих трансфера.

Оно што смо пре само неколико седмица мислили да је немогуће дешава се буквално пред нашим очима! Покајник Нејмар ради све како би овог лета поново активирао још једну апсурдну трансфер бомбу и вероватно опет почистио конкуренцију на листи највећих фудбалских трансфера свих времена!

Каталонијом је овог јутра одјекнула вест која се муњевитом брзином проширила на све делове планете – Нејмар и Барселона постигли су усмени договор око петогодишњег уговора и Бразилац се готово извесно враћа на место успеха!

Жеља 222.000.000 евра плаћеног фудбалера да се врати свом јату и поново задужи опрему Барселоне очигледно је јача од свих захтева које је пред њега поставио његов бивши клуб! Нејмарје, бар тако тврди каталонски Спорт, без секунда размишљања пристао на све што је пред њега поставио први човек Барселоне Ђосеп Марија Бартомеу и тако је постављен темељ за лансирање још једног мегатрансфера у фудбалско небо!

Нејмар, наводно, није постављао никакве личне услове, свестан да Барселона већ прави огромну ствар за њега пошто је спремна да издвоји огроман новац како би га вратила назад и погазила претходна уверења да Бразилац више никада неће бити добродошао на стадиону Камп Ноу.

Као прво, Нејмар је пристао на драстично смањење плате. Уместо 36.800.000 евра годишње, односно 3.069.520 евра месечно и око 100.000 евра дневно, други најплаћенији фудбалер на планети спустиће лествицу за чак 12.800.000 европских новчаница и у Барселони ће зарађивати 24.000.000 евра. Нето. То је сума близу оне коју је зарађивао пре него што је одлазио у Париз пре два лета.

Нејмарова идеја да по други пут заигра у Барселони нема никакву везу с економским детаљима, већ је у питању чиста носталгија и жеља за успехом.

Осим тога, Нејмар је пристао и на то да се практично понизи и прво тражи опроштај од навијача Барселоне, затим и да повуче тужбу на 26.000.000 која је остала још из првог мандата због неисплаћене провизије тата Нејмару. На крају, урадиће све да од Насера ал Келаифија избоксује трансфер, што је вероватно и кључни моменат у целој операцији.

Подсетимо, власник ПСЖ је недавно љутито изјавио да Нејмар може да се купи и иде из Париза ако му се не свиђа нешто у клубу. Сви предуслови постоје да Нејмар оствари још један трансфер који ће извесно ићи на око 200.000.000 евра, иако ПСЖ за овај трансфер тражи и 300.000.000 европских новчаница.

Нејмар као могуће варијанте има и Реал Мадрид, који је Бразилцу предложио економске услове много јаче од оних Барсиних, а појавила се чак и варијанта директне трампе с Манчестер јунајтедом за Пола Погбу, што су званичници с Олд Трафорда глатко одбили. Ни Нејмар нема претерану дилему и ма колико Реалова понуда била примамљива, он жели назад у Барселону.

Вербални договор је већ огроман корак ка мегаломанском трансферу какав реално донедавно није могао да се замисли. Али, све остало и даље је врло компликовано. Поготово јер су односи Барселоне и ПСЖ озбиљно захладнели управо због оног првог Нејмаровог трансфера, који је померио границе пословања на фудбалској пијаци.

Већ видимо да нас чекају бројне насловнице и детаљи, преокрети и компликације. И тако све до 31. августа...

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Тањуг

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар