Де Роси наставља живот у Серији А!

Има позив од Михе, ту су још три опције! Сада већ бивши капитен Роме. . .

Фудбал 25.06.2019 | 14:01
Де Роси наставља живот у Серији А!
Открио је у својеврсном изливу емоција Франческо Тоти да је још у семптембру предосетио да ће Данијелеа де Росија задесити његова судбина и да ће из Роме бити отеран као пас, све у склопу великог плана Џејмса Палоте и Франка Балдинија да из клуба уклоне све искрене Романисте, али Цапитано Футуро не одустаје од тога да настави своје путешествије у Серији А!

Де Роси нема дилему - упркос болном растанку с Ромом од италијанског фудбала се неће “развести”. Времешни ас тренутно се одмара и пуни батерије за нову сезону, а припреме за своју 19. професионалну годину почиње већ у четвртак. Тада ће, уједно, почети и да разматра опције које су тренутно на столу. Де Роси има отворени позив четири клуба - Болоње, Сампдорије, Милана и Фјорентине. 

Синиша Михајловић дуже време има пик на италијанског аса и не крије своје искрено дивљење према човеку који је пуних 18 година провео само у првом тиму Роме. 

“Он је фантастичан играч и велики човек. Још пре три године сам га звао у свој стручни штаб, али он ми је тада рекао да жели и даље да се бави фудбалом. Невероватно ми се свиђа као особа. Може народ да га воли или не као играча, али нико не може да каже да је лош човек . Ако буде желео и даље да се бави фудбалом, радо бих га довео“, поручио је Михајловић само два дана пошто је спуштена завеса на сезону у Серији А.

Месец дана касније, Михин отворени позив и даље стоји. Српски тренер има велику подршку Валтера Сабатинија, новопеченог техничког директора Болоње, за евентуални посао с Де Росијем.

Фјорентина је такође међу тимовима који су контактирали Де Росија и његове агенте, а цела прича добила је озбиљнију ноту када је потврђено да Винћенцо Монтела остаје на клупи.

Своју шансу вребаће и Милан, пошто нови тренер Росонера Марко Ђампаоло и спортски директор Фредерик Масара имају одличан однос с Де Росијем јер су заједно сарађивали у Роми. Масара је својевремено био један од главних заговорника идеје да Де Роси до краја каријере остане на Олимпику, али је његов одлазак између осталих ствари доста тога променио.

На крају остаје Сампдорија, која се од јуче помиње као могућа дестинација за некадашњег шампиона света. Познато је да први човек Сампа Масимо Фереро не воли првог човека Вучице Џејмса Палоту и нема дилеме да би вицкасти власник тима из познате италијанске луке баш због тога волео да узме Де Росија.

Како објашњавају медији у Италији, Де Роси би врло брзо могао да донесе коначну одлуку о својој будућности, можда чак већ и до понедељка. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар